Blogolunk / Egészség

Egyedülálló módja a hallásvesztés megállításának és helyreállításának!

Ez fontos! Kutatások bebizonyították, hogy a halláscsökkenésünk közvetlenül összefügg a táplálkozással!

Általánosan elterjedt nézet, hogy ahogy öregszünk, úgy romlik a hallásunk.

Az igazság azonban az, hogy az életkorral összefüggő halláscsökkenést valójában nem a fül mechanikai működési zavara okozza.

Inkább ahhoz van köze, ahogyan az agy feldolgozza a kapott információkat.

A modern orvostudomány úgy véli, hogy a nem megfelelő táplálkozás az egyik legfontosabb tényező, amely ezt a halláscsökkenést okozza.

Van 4 olyan tápanyag, amelynek hiánya jelentősen rontja a hallást és a jólétet is.

Kutatások bebizonyították, hogy ezeknek a tápanyagoknak a rendszeres fogyasztása nemcsak segít megőrizni a hallást, hanem szükség esetén javítani is!

Ezek a tápanyagok számos egészségügyi előnnyel járnak, például:

  • Véd az oxidatív stressz ellen.
  • Csökkenti a szabad gyökök okozta károkat.
  • Javítja a véráramlást, ezáltal csökkenti az érrendszeri problémák hatásait.
  • Javítja a homocisztein anyagcserét.

Először ezeket a tápanyagokat építse be az étrendjébe, és megmenti a hallását!

Ezek a legjobb tápanyagok a halláskárosodás megelőzésére és helyreállítására:

1) A-vitamin

A kutatók megállapították, hogy a magasabb A-vitamin- és karotinoidszintű emberek kisebb valószínűséggel veszítik el a hallásukat.

2) Folát

A fülzúgást a fülben zúgó hangok érzékelése jellemzi. A folsav nagyon hatásosnak bizonyult ennek az állapotnak a kezelésében.

Általában a folsavszint növelésének legjobb módja a friss, nyers és bio zöld leveles zöldségek fogyasztása.

A spárga, a spenót, a fehérrépa és a brokkoli jó folsavforrások, akárcsak a hüvelyesek, például a lencse és a csicseriborsó.

3) Cink

Kutatások bebizonyították, hogy a cink hasznos lehet a hirtelen halláskárosodás kezelésében. Bár a pontos ok ismeretlen, sok tudós úgy véli, hogy vírusfertőzés vagy immunbetegség okozza.

A cink vírusellenes tulajdonságokkal rendelkezik, és segít az immunrendszer erősítésében.

A magas fehérjetartalmú élelmiszerek, mint a marhahús, a tenger gyümölcsei, a tökmag, a tahini (szezámmag), a kesudió, a mandula, a gomba, a spenót és a cheddar sajt kiváló cinkforrások.

4) Magnézium

A magnéziuminjekciók is javíthatják a hirtelen halláskárosodást.

Ha ezeket a tápanyagokat beiktatja az étrendjébe, és ezeket a tippeket a gyakorlatba ülteti, hallása javulni fog.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszését és nem felejti el, hogy megossza a barátaival és családtagjaival is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial