Ez fontos! Kutatások bebizonyították, hogy a halláscsökkenésünk közvetlenül összefügg a táplálkozással!
Általánosan elterjedt nézet, hogy ahogy öregszünk, úgy romlik a hallásunk.
Az igazság azonban az, hogy az életkorral összefüggő halláscsökkenést valójában nem a fül mechanikai működési zavara okozza.
Inkább ahhoz van köze, ahogyan az agy feldolgozza a kapott információkat.
A modern orvostudomány úgy véli, hogy a nem megfelelő táplálkozás az egyik legfontosabb tényező, amely ezt a halláscsökkenést okozza.
Van 4 olyan tápanyag, amelynek hiánya jelentősen rontja a hallást és a jólétet is.
Kutatások bebizonyították, hogy ezeknek a tápanyagoknak a rendszeres fogyasztása nemcsak segít megőrizni a hallást, hanem szükség esetén javítani is!
Ezek a tápanyagok számos egészségügyi előnnyel járnak, például:
- Véd az oxidatív stressz ellen.
- Csökkenti a szabad gyökök okozta károkat.
- Javítja a véráramlást, ezáltal csökkenti az érrendszeri problémák hatásait.
- Javítja a homocisztein anyagcserét.
Először ezeket a tápanyagokat építse be az étrendjébe, és megmenti a hallását!
Ezek a legjobb tápanyagok a halláskárosodás megelőzésére és helyreállítására:
1) A-vitamin
A kutatók megállapították, hogy a magasabb A-vitamin- és karotinoidszintű emberek kisebb valószínűséggel veszítik el a hallásukat.
2) Folát
A fülzúgást a fülben zúgó hangok érzékelése jellemzi. A folsav nagyon hatásosnak bizonyult ennek az állapotnak a kezelésében.
Általában a folsavszint növelésének legjobb módja a friss, nyers és bio zöld leveles zöldségek fogyasztása.
A spárga, a spenót, a fehérrépa és a brokkoli jó folsavforrások, akárcsak a hüvelyesek, például a lencse és a csicseriborsó.
3) Cink
Kutatások bebizonyították, hogy a cink hasznos lehet a hirtelen halláskárosodás kezelésében. Bár a pontos ok ismeretlen, sok tudós úgy véli, hogy vírusfertőzés vagy immunbetegség okozza.
A cink vírusellenes tulajdonságokkal rendelkezik, és segít az immunrendszer erősítésében.
A magas fehérjetartalmú élelmiszerek, mint a marhahús, a tenger gyümölcsei, a tökmag, a tahini (szezámmag), a kesudió, a mandula, a gomba, a spenót és a cheddar sajt kiváló cinkforrások.
4) Magnézium
A magnéziuminjekciók is javíthatják a hirtelen halláskárosodást.
Ha ezeket a tápanyagokat beiktatja az étrendjébe, és ezeket a tippeket a gyakorlatba ülteti, hallása javulni fog.
Reméljük, a cikk elnyerte a tetszését és nem felejti el, hogy megossza a barátaival és családtagjaival is. Köszönjük.