Érdekesség / Párkapcsolat

Egészséges, mégsem akar férjhez menni!

Magányos nők – aktuális téma. Mit tegyen az a nő, aki még sosem volt férjnél?

Az egészséges emberek nem akarnak férjhez menni! Hogyan lehet megbirkózni az intim kapcsolattól való félelemmel? Hogyha van egy, vagy több gyereked, attól még férjhez tudsz menni?  Érdemes felhozni ezt a témát női társaságban, vagy azonnal kezdődik, hogy…

Alapvetően természetes viselkedésünk az, hogy mindegyikőnk próbálja meglelni a lelki társát és mihamarabb férjhez menni.

Michael Labkovsky pszichológus azt állítja, hogy ez a fajta vágy egyértelműen neurotikus zavaradottságra utal. Érdekes, nem?

Hogyan találjunk férjet?

Michael Labkovsky meg van győződve arról, hogy ha egy nő magányosnak érzi magát, akkor közömbösen áll önmagához már kora gyermekkora óta.

Ebben rejlik a probléma – az önmagával elégedetlen ember mihamarabb szeretne partnert találni, aki kitölti a benne rejlő borzasztóan nagy űrt.

Legfontosabb, hogy az ilyen típusú férjét kereső nő története nem egy viszonzatlan szerelemről szól. Ő nincs egyedül.  A feltevés, hogy ő ne tudna férjhez menni – nem igaz. Ő- neurotikus típusú, azaz az őrá jellemző érzelmi gondok miatt érzi így magát.

Ő mindig kifogásokat talál –  nem elégedett önmagával, vagy túlságosan is elégedett, a hazájában uralkodó nehéz demográfiai helyzet miatt,  stb. Ennek oka – lelki állapota, melybe sokszor nem fér bele a házas élet gondolata.

A boldog házasélet záloga, a házasság és az egy partnerrel folytatott nemi élet, illetve a kiegyensúlyozott lelki állapot. Lemondásokra és kompromisszumokra való képesség nélkül – egyenes út vezet kardiológushoz vagy onkológushoz.  Ha az ember lelkileg kiegyensúlyozott, akkor képes az egész életét egy partnerrel leélni, és egyedül csak őt szeretni.

kghgjgjgmenni1

Hogy találjunk rá szerelmünkre – az ilyen kérdés nyugtalanító tud lenni. Egészséges ember nem akar férjhez menni. Ez csak egy ugyan olyan vágy, mint egy bábu a motorháztetőn, menyasszonyi fátyol és egyéb bolondságok. Ez a helyzet egészséges embereknél másképp fest. Legfontosabb, hogy van igényük a szerelemre. Ilyen igénnyel találnak maguknak olyan férfit, aki szereti őket.

A sikeres házassághoz nem szükségesek rendkívüli tettek. Csak egy dolgot kell tenni- önmagunknak, kell lenni. Ennyi elég is. Gyakorlatilag azért fognak téged szeretni, amilyen te magad vagy.

A kommentben fejtsd ki véleményed arról, hogy mit gondolsz a pszichológus szaktekintély véleményéről! Nagyon érdekes lenne tudni a te történetedet…

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: bidista.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial