Egészség / Technika / Tippek

Az ujjaidon kívül nincs szükség másra! Másodpercek alatt kitisztíthatod az orrmelléküregeket

A szinusz fertőzés hihetetlenül fájdalmas lehet és a kezelése sem egyszerű feladat. Kezdve a nyomástól, amit a fejünkben érzünk, az állandó orrfolyásig, amihez láz és torokfájás is társulhat, semmi kellemeset nem lehet elmondani erről az állapotról.

Ha legközelebb szinusz fertőzéssel találod szemben magad vagy valamelyik szeretted szenved tőle, ahelyett, hogy a gyógyszeres dobozban turkálnál, próbáld ki az alábbi hatékony és természetes megoldások valamelyikét!

1. Nyomd a szemöldököd!

Ha a betegség ledönt a lábadról, ezzel a könnyű módszerrel azonnali enyhülést érhetsz el. Egyszerűen gyakorolj egyforma mértékben nyomást a szemöldökeidre. Először helyezd az ujjaidat a szemöldököd elejére, azaz az orrnyereghez és döntsd előre a fejed, pihentesd az arcod a tenyeredben (könyöködet lapos felületen támaszd meg). Amint érzed a nyomást az orrmelléküregben, kezdd el nyomni a szemöldök középső részét. Ha megint érzed a nyomást, haladja szemöldököd vége felé, az ujjaidat körkörösen mozgatva gyakorolj nyomást arra a pontra is. Ezzel a technikával a fájdalmat és a nyomást másodpercek alatt csökkentheted.

2. Mini masszázs

A mini masszázs nemcsak a stressz elűzésére jó, de a célzott akupresszúra a fejjel is csodákat tud tenni. Gyakorolj nyomást a kulcscsont nyakkal érintkező részére, így megkönnyítheted a váladék áramlását és távozását. A mini masszázs után füleid bedugulása azonnal megszűnik!

A másik módszer a mini masszázs alkalmazására, hogy V alakban tartva a tenyereidet közrefogod a nyakad, hogy mindkét oldalát meg tud nyomkodni. Ez a nyirokfolyadék gyorsabb áramlásra ösztönzi a testet, megtisztítja az orrmelléküreget és a zavaró nyomást.

3. Használd a nyelvedet is!

Az előző két gyakorlatot egy kicsit egybe is lehet olvasztani, ha használod az ujjaidat és a nyelvedet is. Annyit kell tenned, hogy a nyelved a szájpadlásodhoz nyomod olyan erővel, ahogy csak tudod. Közben az ujjaiddal nyomd a két szemöldököd közti részt. 15-20 másodpercig csináld, hogy segítsd a váladék kiürülését.

Ha ez még mindig nem oldaná meg a problémát, 10-10 másodpercig felváltva nyomd a szájpadlásod és a szemöldököd közti pontot.

A videókból pontosan elsajátíthatod a technikákat!

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: bidista.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial