Fogyni nem könnyű és nem gyors folyamat, ezért nagyon elszántnak és kitartónak kell lenni, hogy sikerüljön. Sajnos, olyan módszer nincs, amivel ezt a folyamatot egy csapásra lerövidíthetnénk. A forgalomban lévő csodakapszulák és étrendkiegészítők, melyek azt ígérik, hogy két hét alatt minden feleslegtől megszabadítanak, messze állnak a valódi hatékonyság fogalmától.
Így hát marad a fogyás régimódi és természetes módja, azaz az egészséges étkezés és a rendszeres testmozgás. A fogyás folyamata számos tényezőt magában foglal, így a mozgást, a pihentető alvást, a megfelelő étkezést, a hidratálást, a stressz csökkentését.
Az almaecet lehet a legerősebb szövetségesünk a felesleges kilókkal szembeni harcban. Így használhatjuk fel:
1. Méregtelenítéshez
Az almaecet segítségünkre lehet a méreganyagok eltávolításában, mivel felszívja őket az emésztőrendszerben. A bélmozgás szabályozásával azt is megakadályozza, hogy újabb méreganyagok felszívódjanak a szervezetben. Fogyasztásával könnyen megszabadulhatunk a toxinoktól, ezzel együtt javíthatjuk az emésztést és az anyagcserét is.
2. A vércukorszint javításához
Minél magasabb a vércukorszint, annál inkább fogunk sóvárogni az édességek után. A testet az alacsony cukortartalmú és komplex szénhidrát tartalmú ételek folyamatosan ellátják energiával, mivel lassabban alakulnak át glükózzá. Ez előnyös szervezetünk számára, mivel elősegíti a vércukorszint egyensúlyban tartását. A magas cukortartalmú ételek hirtelen megemelik az energiaszintet, de csak rövid időre, majd zsírrá alakulnak. A vércukorszint gyakori ingadozása is okozhatja az édességek utáni sóvárgást. Ennek tudatában mondhatjuk, hogy a cukor ördögi körbe visz bele minket.
Komplex szénhidrátokkal kombinálva az almaecet antiglikémiás hatást fejt ki, azaz stabilizálja a vércukorszintet. 20%-kal csökkenti az étkezés utáni vércukorszintet a placebóhoz képest.
3. A jóllakottság eléréséhez
Egy 2005-ös tanulmány szerint azok, akik almaecetbe áztatott fehér kenyeret ettek, kevésbé érezték éhesnek magukat, mint azok, akik áztatás nélkül fogyasztották a fehér kenyeret. Tehát az almaecet fogyasztása étkezés előtt segít, hogy kisebb adagokat együnk.
4. A zsír lerakódásának megelőzéséhez
Egy másik kutatás bizonyította, hogy az almaecet ecetsav tartalmával csökkenti a teljes koleszterinszintet, valamint a triglicerid szintet is. Megakadályozza a lipogenezist (az energia zsírrá való átalakulását) a májban és növeli az epesav kiválasztását.
5. A hasi zsírréteg és a derék körfogatának csökkentéséhez
Egy 2009-es tanulmányban kimutatták, hogy azok a túlsúlyos emberek, akik napi 15-30 ml almaecetet ittak 500 ml vízhez keverve, egy év alatt csökkenteni tudták a hasi zsírpárnákat és a derék körfogatát, ezzel együtt csökkent a triglicerid szintjük és fogytak is.
- 15 ml (1 evőkanál) almaecet: 1,2 kg fogyás
- 30 ml (2 evőkanál) almaecet: 1,7 kg fogyás
6. Befolyásolja az inzulin receptorokat
Az inzulin hatással van a zsírok emésztésére és arra, hogy a test hogyan raktározza el a zsírt. Ha az inzulin szintje magas, a lipázok aktívak (ezek felelősek a zsírbontásért). Ha az inzulin szintje alacsony, a lipázok nem aktívak, így a zsírsavak zsírmolekulává alakulnak és zsírréteg formájában raktározódnak el. Azoknál, akik rezisztensek az inzulinra, az almaecet fogyasztása az étkezés utáni vércukorszint 64%-kal való csökkenését eredményezheti. Az étkezés utáni inzulin érzékenységet 34%-kal csökkenti, szabályozza az inzulin szintet és az inzulin érzékenységet cukorbetegeknél és egészséges embereknél egyaránt.
Így illesszük bele az almaecetet az étrendünkbe, hogy jobban tudjunk fogyni:
Válasszunk organikus, szűretlen, nyers almaecetet, az üveg alján lerakódásokkal. Ez mutatja, hogy az ecetet nem szűrték meg túlzottan, így tartalmazza az összes fontos összetevőt.
- Kezdetben adjunk 1 teáskanál almaecetet egy bögre vízhez. Mindennap igyuk és folyamatosan növeljük a hozzáadott almaecet mennyiségét.
- Egy idő után egy bögre vízhez már 2 evőkanál almaecetet tegyünk és naponta 1-3-szor fogyasszuk.
- Hogy serkentsük az anyagcserét, éhgyomorra igyuk reggel és egy órával az étkezések előtt.
Az almaecetet hozzáadhatjuk salátaöntetekhez, ízesíthetünk vele különféle ételeket. Keverhetjük kurkumával is a még fokozottabb hatás érdekében.
Hígítatlanul sose fogyasszuk, mert károsíthatja a torkot, a fogakat és a gyomrot is.
Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.
Forrás: ketkes.com