Érdekesség / Tippek

10 jel, hogy a tested túltelítődött stresszel, és már nem tudja kezelni, amit te észre sem veszel!

Annak ellenére, hogy a szakértők folyamatosan beszélnek róla, sokan még mindig nincsenek tisztában a ténnyel, hogy a stressz az egyik fő oka minden betegségnek.

Veszélyes dolog, különösen, ha már megnyilvánul valamilyen enyhe tünettel, amelyet sokszor észre sem veszel, pedig ekkor lehetne még a betegséget elkerülni időben.

Ezek a leggyakoribb tünetek:

alvásproblémák

Ha az alvási szokásaid drasztikusan megváltoztak az utóbbi időben, és keveset éppen túl sokat alszol, akkor valószínűleg túlterhelt a tested. Az elalvás előtti aggodalom és a rossz álmok szintén stresszes állapotot jeleznek. A jóga és a meditáció hasznos lehet számodra.

Hajhullás

Carolyn Jacob, MD, a Chicago Plasztikai Sebészet és Bőrgyógyászat tulajdonosa szerint a hajhullás oka gyakran stressz, és sokan későn veszik észre, hogy több hajszálat veszítenek, mint szokásosan.

Hangulatingadozás

A stressz megváltoztatja a hormonszintet, ami felborítja a hangulatot, ugyanakkor szorongást okoz, szenvedélybetegségeket, kényszeres zavarokat és más mentális egészségügyi problémákat.

Súlyingadozás

A stressz okozhat hirtelen súlyingadozásokat: lelassíthatja az anyagcserét, és súlygyarapodást okoz, vagy fordítva: étványtalanság okozta drasztikus fogyást.

Fájdalom

Általában az emberek figyelmen kívül hagyják a fájdalmakat, pedig ezek mindig jeleznek. Stressz jelző lehet a fejfájás, mellkasi fájdalom.

Nyughatatlanság

Aki túlterhelt, az nyugtalan, ideges, és nem tud egy helyben megülni.

Állandóan a munkáról gondolkodsz

A pénz és munkahely körül forgó kényszeres gondolatok eluralkodása is a stressz jele. Tölts több időt emberekkel.

legyengült libidó

Gyakori a stressz hatására, hogy elmúlik a nemi vágy. ha semmi nem változott (lelki tényezők kapcsolaton belül), akkor ez okozza a libidócsökkenést.

Türelmetlenség

Másokkal szembeni intolerancia hirtelen megjelenése

Forrás:  szupertanacsok.blog.hu

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial