Blogolunk / Egészség

Amikor a teste segítségért kiált: A 14 legfontosabb jel

loading...

Az emberi test egészen elképesztő módon működik. Felfoghatatlanul sok folyamat zajlik bennünk egyszerre. És ha valami rosszul megy biztos, hogy valami furcsát fogunk érezni. De sokan közülünk nem veszik észre. Mindig jobb, ha az elején teszünk valamit ellene, mintha később különféle komplikációkkal küzdenénk!

Nézzük meg tehát, milyen jeleket küld a testünk.

Száraz bőr. A szervezetéből hiányzik az E-vitamin. A diófélék zsíros halak és növényi olajok fogyasztásával pótolhatja a hiányosságokat.

Haj és köröm törékenysége. B-vitamin- és kalciumhiány. A csíráztatott gabonafélék, a teljes kiőrlésű gabonafélék és a teljes kiőrlésű kenyér gazdag mennyiségben tartalmazzák.

Vérző íny. C-vitaminhiányuk lehet. Megtalálható a hagymában, fokhagymában, gyümölcsökben és zöldségekben. Csipkebogyó infúziót vagy fenyőtű főzetet is ihat.

Éjszakai görcsök. Magnézium- és káliumhiányt is mutat.

Libabőrös a könyöke. Ez a C- és A-vitaminhiány egyértelmű tünete. Ezek minden narancssárga színű gyümölcsben és zöldségben jelen vannak: sárgarépa sütőtök paradicsom sárgabarack.

Só iránti sóvárgás. Fertőzések vagy gyulladásos folyamatok telepedtek meg a szervezetében, különösen a húgyutakban.

Édességre vágyik. Lehet, hogy idegkimerültségtől szenved, és rövid ideig tartó energialökésre (glükózra) van szüksége. A méz vagy a keserű csokoládé jobb választás lehet ebben az esetben, mivel megelőzik a gyomor-bélrendszeri problémákat.

loading...

Az ízetlen ételek iránti vágy. Ez gyomorhurutra vagy májproblémákra utalhat. A friss ételek segítenek a görcsök enyhítésében és a gyomor megnyugtatásában.

Az ételek ízetlennek tűnnek. Lehet, hogy depressziós.

Kedve van napraforgómagot enni. A szervezetéből hiányoznak az antioxidánsok.

Savanyú dolgokat akar. A szervezete azért vágyik ezekre az ételekre, mert szüksége van a mája és az epehólyagja stimulálására. Adjon az étrendjéhez citromot, áfonyát.

Keserűre vágyik. Önnek gyomor-bélrendszeri problémái vannak. Egy nagyon enyhe testtisztítás itt is megteszi a hatását.

Fűszeres ételt szeretne. A fűszeres ételek serkentik az emésztést, de nagyon ésszerű mennyiségben és nem éhgyomorra kell fogyasztani őket.

Tenger gyümölcsei után sóvárogva. Valószínűleg a szervezet jódhiányáról van szó.

Hallgasson a testére! Jó egészséget és jó hangulatot kívánok!

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial