Tippek

Almaecet házilag. Így csináld!

Amikor az alma érik, bizony sokszor látni, hogy a fák alatt hever, fel sem szedik, mert nem tudnak mit kezdeni vele. Pedig egy kis fáradsággal milyen kiváló almaecet készíthető belőle!
Vegyünk egy ötliteres uborkás üveget. Az almát mossuk meg és műanyag reszelőn reszeljük le héjastól. Mikor az üveg félig megtelt, tegyünk bele egy-két evőkanál mézet (esetleg cukrot), majd öntsük fel vízzel. Ízlés szerint fűszerezzük: tehetünk bele darabka gyömbért, kakukkfüvet, muskotályos zsályát vagy bazsalikomot vagy bármilyen fűszert, amit kedvelünk.

A jól megválasztott fűszerek teszik különlegessé, egyedivé a saját készítésű almaecetet. Az illatot és az ízt jelentősen befolyásolják, ezért érdemes különböző társításokkal kísérletezni. Meleg, napos helyre téve hamar forrásnak indul. Időnként kevergessük meg, vigyázzunk, hogy ki ne fusson. Célszerű az üveget egy tálba állítani.


Körülbelül egy hét múlva szűrjük le sötét palackba, de ne dugaszoljuk le szorosan, mert akkor nem ecetesedik meg. Ha levegőt kap, akkor az alkoholos erjedés átmegy ecetes erjedésbe, és ecetágy képződik az ital tetején. Minél tovább áll, annál savanyúbb lesz.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial