Emellett sokkal jobban támogatja a központi idegrendszerünket, mint sok speciális étrend-kiegészítő. A táplálkozási szakemberek szerint naponta húsz gramm vajat kellene enni. A legfontosabb, hogy természetes legyen.
Honnan tudod, hogy az előtted lévő vaj valódi?
Mi az első dolog, amit megnézünk, amikor kiválasztunk egy terméket? Így van: az összetétele. A természetes vaj nem tartalmazza a különböző növényi olajok listáját, mint a margarin.
A természetes vajat szilárd tapintásúnak fogja érezni. Még egy megjegyzés: a tehénvaj nem fog foltot hagyni a csomagoláson, amikor kinyitja. Nem ragad a késhez sem.
Ha a termékhez hozzá tud jutni (például a piacon, ahol a vajat gyakran ömlesztve árulják), nézze meg a színét. Nem lehet sem túl radikálisan sárga, sem túl mélyen fehér.
A természetes vajat szilárd tapintásúnak fogja érezni. Még egy megjegyzés: a tehénvaj nem fog foltot hagyni a csomagoláson, amikor kinyitod. Nem ragad a késedhez sem.
Érdemes odafigyelni a termék lejárati idejére. A tehénvaj legfeljebb tíz napig tárolható. Ha fémdobozban van, legfeljebb három hónapig. Ha a csomagoláson azt látja, hogy a gyártó hosszabb eltarthatósági időt ígér, az azt jelenti, hogy tartósítószerek vannak benne.
Otthon is fel lehet ismerni a hamisítványt. Ha vajról van szó, akkor egyenletesen olvad, de ha cseppek vannak a felszínén, az azt jelenti, hogy margarinról van szó.
Amikor a valódi vaj a hidegből a hőbe kerül – nem válik puhává, ellentétben a margarinnal, amely gyorsan olvadni kezd (a növényi zsírok miatt).
A minőségi vajból készült tejszín szilárd és sima tapintású. A vágásnál fényes, és nincs rétegződés.
Végül pedig a természetes vaj nem morzsolódik, amint kijön a hűtőszekrényből. A valódi vajat vastag, homogén rétegben kenjük a kenyérre.
Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.