Tippek

Ha ebbe a 3 embertípusba tartozol, soha ne fogyassz kókuszolajat!

Az utóbbi időben egyre felkapottabb lett a kókuszolaj, számos írást találhatunk arról mennyire hasznos és milyen jótékony hatással van az egészségünkre.

Nem mindenkinek azonban! Az emberek különböző csoportjai közül az alábbi 4 típusnak nem ajánlott kókuszolajat fogyasztani!

Image result for coconut oil

1. Azok, akik nagyon lúgosítanak

A kókuszolaj nagyon jót tesz a pajzsmirigynek, és ellensúlyozza az erősen savasító táplálkozást (sok egyszerű szénhidrát, húsféle, kevés zöldség, nyersétel). Azok azonban, akik lúgosító étrenden vannak (sok zöldség, gyümölcs, kevés glutén) hányingert érezhetnek a kókuszolajtól, nekik csak nagyon kis mennyiségben ajánlott.

2. Candidások

A kókuszolaj elpusztítja a gombákat, és egyes baktériumokat is a bélrendszerből. Ezért azok, akinek a bélrendszere túlságosan tele van mikroorganizmusokkal, túlzott méregtelenítő rekciót tapasztalhatnak, és kifejezetten rosszul érzik magukat a kókuszolajtól. Először érdemes méregteleníteni, és csak később fogyasztani ezt a hasznos olajat.

3. Akik nem tudják megemészteni a kókusz gyümölcsöt.

Bizonyos embereknek kókuszintoleranciája van, tehát szervezetük nem termeli azt az enzimet, ami a kókusz megemésztéséhez szükséges. Ők kerüljék a gyümölcsöt, az olajat és a kókusztejet is.

4. Allergiások

Nemcsak mogyoró vagy szezámmag allergia létezik, a kókuszra is allergiás lehetsz, ez esetben erős sokkot okoz ez a növény, sose fogyaszd!

tudasfaja.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial