Blogolunk / Egészség

A VÁLADÉK ELTÁVOLÍTÁSA A TÜDŐBŐL

loading...

Nincs olyan ember, aki ne tapasztalta volna már életében a hurutos köhögés problémáját.

Az okok különbözőek lehetnek (a dohányzástól a hörghurutig), de a kezelés ugyanaz – a légutakból természetes módon kell a nyálkát elfolyósítani és eltávolítani. Ebben a cikkben számos természetes és hatékony receptet mutatunk be ellene.

1) Köptető hagyma tinktúrával

Ennek a népi gyógymódnak az elkészítéséhez a következő termékekre lesz szüksége: friss folyékony méz – ötven gramm, hagyma – fél kilogramm, tisztított víz – egy liter, cukor – fél kilogramm.

Hámozza meg és aprítsa fel a hagymát, majd öntse a megtisztított vizet egy lábasba, és adja hozzá a cukrot és a hagymát. A keveréket alacsony hőfokon körülbelül három órán át főzzük, majd a tűzhelyről levéve kissé lehűtjük, és hozzáadjuk a mézet. Öntse a főzetet egy jól záródó fedéllel ellátott edénybe (palackba vagy üvegbe). Naponta öt-hat evőkanálnyit vegyen be étkezés után.

2) Banánleves

loading...

Készítse el a következő hozzávalókat: két érett banán, ötven gramm cukor, egy pohár tisztított víz.

Vizet kell forralni, cukrot kell hozzáadni, majd levenni az edényt a főzőlapról, és a főtt cukorsziruphoz finom reszelőn keresztül reszelt banánt kell adni. Jól keverjük össze, és tálaljuk a teához.

3) Köptető szer fekete retek tinktúrával

Készítsen elő egy fekete retket és két evőkanál folyékony mézet. Vágja le a retek csúcsát, és vágjon rajta egy kis lyukat (legfeljebb a gyümölcs súlyának egyharmadát). Most tegye a mézet a kivágott üregbe. Ezután óvatosan mártogassa a retket a végével lefelé egy pohár hideg, tisztított vízbe. Hagyja a retket körülbelül öt órán át ázni a vízben, majd igya meg az így kapott főzetet, és tegyen ismét egy újabb adag mézet a retekbe.

4) Hagyma- és burgonyaalapú köptető gyermekeknek

Tegye egy lábasba a következő termékeket: egy közepes alma, egy liter tisztított víz, egy közepes burgonya és egy fej vöröshagyma. Tegye az edényt alacsony hőfokra, és a tartalmát forralja fel amíg a vízmennyiség fele el nem forr. Adja ezt a főzetet gyermekének naponta háromszor egy teáskanállal étkezés előtt.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial