Érdekesség

A pszichológusok szerint: Mondd a kedvenc színed, és megmondom, ki vagy

Megismerkedéskor az emberek többsége kíváncsi arra, hogy a másik személy melyik színt is kedveli. Ez nemcsak azért történik, hogy valamilyen módon beszélgetésbe kezdjünk, hanem azért is, hogy megismerjük beszélgető partnerünk személyiségét.

Pszichológusok nézete szerint, kedvenc színünk kapcsolatban áll személyiségünkkel, vagy legalábbis azzal amilyenné mi szeretnénk válni. Olvasd el a cikket és győződj meg erről!

Karakter színek szerint

1. fehér

Ez a tisztaság és a tökéletesség szimbóluma. Leggyakrabban ezt az gondos, tisztességes és őszinte emberek választják.

2. fekete

Bernardo Tirado amerikai pszichológus azt állítja, hogy a fekete színt a rejtélyes emberek választják. Beléjük látni nem egyszerű. Többségük távolságtartó. Ugyanakkor ezek az emberek, elegánsak és kitűnő ízléssel rendelkeznek.

3. kék

Ha a kedvenc színed a kék, akkor te a kapcsolataidban legtöbbre a harmóniát értékeled. A  kék színt a hűséges emberek szeretik. Sajnos, nehezen szabadulnak a sztereotípiájuktól. Mindent felelősséggel végeznek, és tartják a szájukat.

4. zöld

A pszichológusok véleménye szerint, akik a zöld színt részesítik előnyben, aktívak és barátságosak. Ők könnyen alkalmazkodnak a változásokhoz és pénzügyekben ritkán van problémájuk.

Logikusan cselekednek és amibe belefognak, azt végig csinálják.

5. narancs

Ez volt Frank Sinatra kedvenc színe. Az énekes a narancssárga színt tartotta a „szerencse” színének. Bizonyos mértékben, igaza volt.

A pszichológus Betty Wood azt mondja, hogy ezt a színt a vidám és pozitív életfelfogású emberek választják. Néha szeretik alkalmazni a drámaiságot, sokszor ez nem hátrányos. Ezek az emberek imádnak reflektorfényben lenni.

6. rózsaszín

A rózsaszínt inkább azon nők részesítik előnyben, akik törékeny és lágyszívű jelleműek. Kapcsolataikban szükségük van támaszra és segítségre.  A rózsaszínt kedvelők általában gondoskodó és szerető szülők.

7. lila

Ha te egy kreatív ember vagy, akkor nagy valószínűséggel a kedvenc színed – a lila. Ez a szín ambícióra utaló és megalázkodásra képtelen jellemre mutat.

Lila színt kedvelők – jó barátok, akikre bármikor lehet számítani.

8. barna

Kevesen kedvelik ezt a színt. Viszont azok, akik szeretik, szorgalmasak, türelmesek, jólelkű emberek, ezen felül kiváló humorérzékűek.

9. piros

Szenvedélyes egyéniségek, akik szeretik a kalandot, azok választják a piros színt. Néha ezek az emberek lobbanékonyak, de a dühük nagyon gyorsan elillan.

A piros színt kedvelők mellett soha nem fogsz unatkozni. A való életben mindig a saját céljaik és álmaik megvalósítására törekszenek.

10. szürke

A “védelem” és “megbízhatóság” – ha a szürke színt választod, akkor ez rád utal. Nem szeretsz vitatkozni.

Szereted a magányt, és soha nem unatkozol saját magad társaságában.

11. sárga

Pszichológusok által bizonyított, hogy a sárga szín – a széles látókörű és élénk a fantáziájú emberek színe. Legtöbbször maximalisták és azt szeretik, ha minden a saját helyére kerül.

Humorérzék – ez az, amivel sárga színt szeretők kitűnnek a tömegből. Humoruk nagyon eredeti.

Amikor az embereknek egyszerre több szín is tetszik (nem tudnak, egyet kiválasztani), ez azt jelzi, hogy az ember választása a helyzettől függően változik. Ez teljesen normális.

Oszd meg barátaiddal ezt az érdekes cikket a választott szín és az emberi természet összefüggéseiről.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: bidista.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial