Blogolunk / Egészség / Történet

A fokhagyma és a víz megmentett egy „halom” betegségtől. ?

Egy recept, amit egy nagyi adott a piacon

Hadd kezdjem azzal, hogy 40 év után a betegségek szó szerint elkezdték megtámadni a testemet. Nagyon fáradt lettem, a lábaim feldagadtak, a hányinger gyakori volt, még akkor is, ha csak zabpelyhet ettem vízzel. Állandó rosszullét és légszomj volt a kísérőm, ami nem meglepő a 90 kg-os súlyom (165 cm magas) mellett.

Ráadásul elkezdtem észrevenni egy kellemetlenül gyakori hangot, ami rontotta a hallásomat. Aztán rájöttem, hogy ami zavar, az az állandó fülzúgás volt, ami egy rövid időre megszűnt, de folyamatosan visszatért. A nyakam és a hátam rettenetesen fájt az üléstől (könyvelő vagyok), és a hab a tortán, hogy a látásom is romlott. Nem meglepő módon depressziós lettem, a családom szenvedett az állandó nyafogásomtól, és a férjemnek szokása lett, hogy tovább maradt a munkahelyén, csak hogy ne hallja végtelen nyögéseimet és sirámaimat. Idiótának éreztem magam, nem tudtam segíteni magamon.

Húsvét előtt egy nappal elmentem a piacra, hogy bevásároljak, egy nagy kosár volt nálam mert nagyobb mennyiségű tojást vásároltam, hogy legyen elég a tésztához. A piac kapujában állt egy kis nagyi, aki fokhagymát árult. Eszembe jutott, hogy a húst fokhagymával akarom tölteni és megsütni, ezért gondoltam, veszek egy kis fokhagymát.
Odamentem a nagymamához, és hirtelen minden elsötétült, a fejemet mintha egy kalapácsütés érte volna. Minden fekete volt a szemem előtt, és csak sárga karikák villódznak.
Elejtettem a kosarat, a tojások fele összetört, és szétszóródtak a dolgaim. Alig tértem magamhoz, amikor az emberek félrevittek a nagyihoz, aki repülősót adott nekem. Mikor teljesen magamhoz tértem, adott egy régi receptet, amit már 20 éve használt, és ennek köszönhetően született újjá.

Rosszabbul voltam, mint te, lányom. Azt hittem, hogy meg fogok halni.

A nagyi adott egy receptet, aminek az erejét először nem hittem el, de kétségbeesésemben mégis úgy döntöttem, hogy kipróbálom. És mi történt? Már a kúra közepén elkezdtem sokkal jobban érezni magam: elmúlt a légszomj, elmúlt az ödéma és a hányinger. A hírhedt fülzúgás elmúlt, fiatalabb lettem, és ó, Istenem, visszatért a látásom! És nem csak a látásom, de a közérzetem is nagyszerű. Annyi energiám van mint amikor 20 éves voltam.

Íme a recept:

Daráljon mozsárban vagy fokhagymapréselőn keresztül 50 gerezd fokhagymát. Fokhagymából csak a hazai jó, a kínai nem! Öntsön egy pohár hideg forralt vizet a fokhagymás kására, és hagyja meleg helyen 3 napig állni. Takarja le egy tiszta ruhával, és kész. Ezután szűrje át egy ruhán, és nyomja ki a levét.
Dobja ki a pépet. Az infúziót tegye a hűtőszekrénybe.
Igyon naponta 3-szor 8-10 cseppet egy teáskanál hideg vízben feloldva.

Miért hasznos fokhagyma infúzió:

  • ateroszklerózis, – a szív- és érrendszeri betegségek,
  • a szívinfarktus megelőzése,
  • a test megtisztítása a zsírlerakódásoktól,
  • az anyagcsere javítása,
  • a látás helyreállítása,
  • az érelmeszesedés megelőzése,
  • a test megfiatalítása.

A kezelés 5 év múlva megismételhető.
Ne szedje ezt a gyógyszert ha peptikus fekélyben, nyombélfekélyben, gyomorhurutban szenved.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial