Háztartás

A padló tisztítására használom, és hadd mondjam el, nincs ennél jobb!

loading...

A zöld takarítástól a személyi higiéniáig, a szódabikarbóna egy igazi kis multifunkciós eszköz. A környezetbarát tisztítószerek és a bio szépségápolási termékek drágák, arról nem is beszélve, hogy eldobható csomagolásban vannak.

Legközelebb, amikor hajat mos, foltokat távolít el vagy edényeket súrol, szerezzen be egy jó öreg doboz szódabikarbónát!

A főzés mellett szokatlan módon is használhatja, például szagtalaníthatja a szőnyegeket vagy fogmosásra. Íme még néhány ötlet, többek között az is, hogy miért használjuk törlésre!

Bútorokon

A festett bútorok és még a falak is remekül fognak kinézni, ha a foltokat enyhén letörli egy nedves szódabikarbónás szivaccsal. Nem károsítja a felületet, megőrzi a színeket, és egyúttal eltávolítja a zsírkrétafoltokat. Tisztítás után egyszerűen törölje át a területet egy tiszta, száraz ruhával.

loading...

Mosogatószivacshoz

Áztassa a használt szivacsot 1 órán át szódabikarbónás vízben. Ehhez oldjon fel 4 evőkanál szódabikarbónát 1 liter meleg vízben. Az áztatás kiváló fertőtlenítőszer a használt szivacsok esetében, de ha még biztosabbra akar menni, használja a mikrohullámú sütő trükköt.

Padlókhoz

A padlón lévő szennyeződésektől megszabadulhat a nem kívánt karcolások nélkül, ha 1 csésze szódabikarbónát kever el meleg felmosóvízben. Ez a módszer eltávolítja a szennyeződéseket, miközben megőrzi a parketták viaszát és a csempék fényét.

A különösen makacs foltokat alaposabban áttörölheti egy ronggyal, majd tiszta vízzel öblítse le a felületet.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial