Blogolunk / Egészség

A méz és a forrásban lévő víz összeegyeztethetetlen

Az emberek nagy része a Földön szereti a mézet. Vannak, akik inkább csak teát isznak vele, de azt forrón. Feltételezik, hogy a forró italok megóvják őket a megfázástól és növelik az immunrendszerük erejét. De ezek a dolgok összeegyeztethetetlenek. A forrázás elpusztítja a benne lévő jótékony anyagokat. Ezután az ital haszontalanná válik az ember számára.

Teák, étrend-kiegészítők

A tudósok szerint a cukor hozzáadása a teához rendellenes! Hiszen azok az emberek, akik cukor nélkül isszák, ritkán kapnak rákot. A zöld tea esetében más a helyzet. A hozzá adott cukor növeli az ital gyógyító tulajdonságait azáltal, hogy asszimilálja a benne lévő katechineket. A katechinek a természet antioxidánsai, de a fekete teában is megtalálhatóak, de itt a cukor elnyomja a felszívódásukat.

Emiatt a szabad gyökök semlegesülnek. Ezek azok, amelyek megzavarhatják a sejtek működését, mint a daganatok kialakulásának kísérői. A katechinek pedig megakadályozzák a cukorbetegség tüneteinek kialakulását a szervezetben, és gátolják a szívelégtelenséget. Ha a teafogyasztás során tejet használunk, a katechinek előnyei csökkennek.

A mézzel készült tea ártalma

Mindenki régóta tudja, a méz hasznos termék. Segít a megfázás esetén. De az orvosok azt mondják, hogy a 40 fokos hőmérséklet elpusztítja a mézben lévő diasztázt. Ez az értékes enzim, túl magas hőmérsékleten képes benne oxidálni a fruktózt. Rákkeltő anyaggá válik. Ezután daganat kialakulását idézi elő a gyomor-bélrendszerben. Ezért az orvosok nem engedélyezik az italokban. Szerintük ez méreg az emberi szervezet számára.
Ahhoz, hogy jót tegyen a szervezetnek, kanállal kell enni. Ha nem meleg vízben isszuk a mézet, ne forraljuk fel. Ellenkező esetben a méz elveszíti hasznos tulajdonságait.

Ugyanezt kell tenni a citrommal is. A magas hőmérséklettől a C-vitamint és más hasznos anyagokat is elveszíti. Ahhoz, hogy a citrom hasznos legyen az ember számára, hideg teával kell fogyasztani. De az alváshiány gyógymódjaként a tea, a mézzel készült ital hasznosnak tekinthető. Erre a célra séta után, lefekvés előtt isszák. Segíthet az embernek egy kicsit ellazulni és megnyugtatni feszült idegeit. Ha a méz után valaki izzad, az azt jelenti, hogy eltávolítja a méreganyagokat a szervezetből. Ekkor a méz fogyasztása indokoltnak tekinthető.

Miért nem szabad mézet tenni a forró teába?

A forró teában a méznek nincsenek terápiás hatásai. A vitaminok és az enzimek megsemmisülnek. Amikor a mézet felforralják, víz, glükóz és cukor marad utána. De ha a víz hőmérséklete 40 foknál alacsonyabb, akkor a jótékony tulajdonságai teljes mértékben megmaradnak. Hasznosnak tartják, ha reggel egy kanál mézet fogyasztunk. Az alacsony savtartalmú embereknek az orvosok azt tanácsolják, hogy hideg vízzel fogyasszák. Ha a szervezet fizikai vagy szellemi stressznek van kitéve, akkor hideg vízzel kell mézet fogyasztani.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszését és nem felejti el, hogy megossza a barátaival és családtagjaival is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial