Egyedi epehajtó főzetek – elkészítés és felhasználás:
1) recept: egy-egy teáskanál borsmentát és csipkebogyót keverjünk össze (vagy vegyünk egy-egy filtertasakot), öntsünk rá 200 ml forró vizet, hagyjuk állni fél órát, szűrjük le, és fél órával étkezés előtt igyuk meg.
2) recept: vegyen egy-egy evőkanál orbáncfüvet, kukoricacsutkát és medvehagymát keverve. Az így kapott gyógynövénykeveréket két liter forrásban lévő vízzel kell felönteni, felforralni, és legalább tíz percig magas hőfokon tartani, majd levenni a tűzhelyről, és negyven percig áztatni. Igyon gyógyító főzetet 200 ml-t fél órával étkezés előtt.
3) recept: össze kell keverni egy-egy evőkanál kamilla és oregánó gyógynövény virágát, a kapott keveréket egy liter forró vízzel kell leönteni, fél órán keresztül állni hagyni, majd leszűrni.
Naponta háromszor fél órával étkezés előtt vegyen be 200 ml gyógyteát.
Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.