Blogolunk / Egészség / Érdekesség

Magas láz esetén – szódabikarbóna

loading...

Meglepően egyszerű és veszélytelen. Számomra ez a recept annyira megszokott, hogy azt hittem, mindenki ismeri körülöttem.
Néhány nappal ezelőtt egy fiatal nő fordult hozzám tanácsért. Négyéves kisfia arcüreggyulladással került kórházba. Az orvosok antibiotikumokat adtak neki, de 38,8-as láza 10 napja nem csökkent.

Az arcüreggyulladás kezelésére vonatkozó konkrét tanácsokon kívül azt tanácsoltam az anyának, hogy adjon a fiúnak szódabikarbóna oldatot inni. Néhány órával később a csoport oldalán egy bejegyzés jelent meg: „Mennyire örülök, hogy megismerhettelek! A gyerek több mint 10 napja volt lázas, és kiderült, hogy szódabikarbónával könnyen levihető a hőmérséklete!!! A tudás fény! Köszönöm ezt a fénysugarat és bizalmat!!!” És rögtön, mindenki elkezdte kérdezni az oldalon, hogy ez hogyan lehetséges. Íme a válasza: „A fiam 4 éves, fél teáskanál szódabikarbonát hígítottam fel forró vízben, hagytam kihűlni, fél csésze, a fiam megitta az egészet, tegnap este, és reggel 36,6!!!!”. Minden felkiáltójelet megspóroltam, hogy érzékeltessem azt az örömöt, amit egy olyan nő érzett, aki már a fia szenvedése láttán is kétségbeesett. Ezt írta nekem egy személyes levélben : „Ez jó, ez olyan egyszerű, könnyű és hozzáférhető…”.

loading...


Szóval hogyan igyunk szódabikarbónát, ha lázasak vagyunk? A recept nagyon egyszerű. Egy felnőttnek egy teáskanál egy pohár vízhez, egy gyermeknek ¼ – ½ teáskanál. Öntsön forró (55-60 fokos) vizet a szódabikarbónára, hűtse le az oldatot enyhén melegre vagy szobahőmérsékletűre, és igya meg. Naponta akár 3-szor is ihatod. De általában 1-2 alkalom elég.

Nem feltétlenül szükséges a hőmérsékletet 38 fok alá csökkenteni. A szervezet a hőmérsékleten keresztül küzd a betegség ellen, és ezt nem szabad megzavarni. Szódabikarbónát akkor kell használni, ha a hőmérséklet nagyon magas és tartósan fennáll. Próbálja meg teljesen elkerülni az antibiotikumokat. Jó egészséget kívánok!

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial