Érdekesség / Színes

A LEGROSSZABB JEGY A SKORPIÓ? TÉNYLEG OLYAN NEHÉZ EMBEREK?

Egy ismerősöm szokta mondani, hogy a Skorpió jegyűek léte a bizonyíték arra, hogy az asztrológia működik, mert annyira sztereotipikusak. Valóban nehéz olyan Skorpió jegyű embert találni, akire ne lenne igaz az ott leírtak: birtoklóak, szenvedélyesek, féltékenyek és titokzatossá válnak, amint leplezni akarják bizonytalanságukat. Azonban az asztrológiában nincs olyan hogy legrosszabb vagy legjobb jegy. Minden csillagjegy sajátos értékekkel bír, és ugyanúgy mindegyik jegynek megvan a maga árnyoldala. Pontosan ugyan annyi, se több, se kevesebb.

A Skorpió sem kivétel természetesen. Valamiért a Skorpiók kivívták maguknak, hogy ha kiderül róluk, hogy Skorpiók például egy bulin, összejövetelen, máris bizalmatlansággal, előítélettel kell szembenézniük. Érdekes módon, ha valaki kimondja, hogy Kos jegyű, nem a lomhaságuk és kicsinyességük jut eszükbe, vagy a bikák esetében az, hogy nehezen fogadnak el másoktól eltérő nézőpontokat, anyagiasak, és állhatatosak. A Skorpióknál mindez fordítva van…

Minden jegynek megvan az árnyoldala, és amikor találkozunk ezekkel a kellemetlenségekkel, nehéz elfogadni azt, hogy ezek bennünk is megvannak, ugyanis tükröt tartanak nekünk. A legtöbb emberi kapcsolat, de különösen a párkapcsolatok azok, amik legerősebben szembesítenek a negatív tulajdonságainkkal. Csak azt tudjuk másban észre venni, ami bennünk is megvan. (Másban a szálkát, magadban a gerendát…) Így tehát minden jegy képes tükröt tartani nekünk. A Skorpió jegy sem kivétel, sőt!

Lehet, hogy el kellene azon gondolkodnunk, hogy a skorpiói árnyoldal miért tart ennyi embernek ekkora nagy tükröt, hogy már társadalmi sztereotípiává vált azt hinni, hogy a legrosszabb jegy a Skorpió. Ennyire mind rosszak lennénk, vagy ennyire sokan tagadjuk azt, ami bennünk is ott van elnyomva?

A Skorpiók ösztönösen átlátnak a képmutatáson és ráéreznek arra, ami a másik gyengéje, amit szeretne eltitkolni. Nem tudatosan jön ez nekik, nem visszaélnek, egyszerűen ilyen kifinomult az érzékelésük. Ebben van a hatalmuk. A Skorpió a víz jegyhez tartozik, úgy, mint a Rák és a Halak, és mint minden vizes jegy a ködösítésben világbajnok, ha meg kell fogalmazni, mit érez. A lustaságot és a gyengeséget nem bírják tolerálni, s nem tudják kiengedni az ellenőrzést a kezükből. Gondoljunk csak bele, hogy ezek a tulajdonságok hány emberben vannak meg, akik nem is veszik észre? Hány ember szenved önértékelési és önbizalom problémával? Csak a Skorpiók? A féltékenység, a birtoklás és az ellenőrzési kényszer mögött valamilyen önértékelési komplexus rejtőzik. Aki egészséges önbizalommal rendelkezik, az nem is fogja azt állítani, hogy a Skorpióktól félni kell, rosszak és ehhez hasonlókat. Jó, ha tudjuk, hogy különleges gyógyító erő birtokosai, és tény, hogy rombolni is képesek, de éppúgy képesek felépíteni hatalmas dolgokat és talpra állni az életben oly sokszor. A teremtő erőt kapták ajándékba a nehéz sorsukért cserébe.

NÉZZÜNK MAGUNKBA, A TÖBBIEK SEM JOBBAK

Nem igaz, hogy a legrosszabb jegy lenne a Skorpió, mert akkor az Ikrek fecsegése, szélhámossága, hazugságai, vagy a Rák kihátrálásai a felelősség alól, vagy az Oroszlán énközpontúsága, az, ahogyan szereti éreztetni, hogy tőle függnek emberek, és állandó középpontra vágyik, vagy a Szűz okoskodása, kritikatűrő képtelensége és ahogyan képes kioltani maga körül minden újítást, kreativitást vagy ami kockázattal járna, a Mérleg számító viselkedése, ha a kedves behízelgő modorával megkapta, amire vágyik, hűvössé válik, vagy a Nyilas ígérgetései és ahogyan kihasznál másokat, vagy a Bak célt szentesítő eszközei, átgázolása másokon, a Vízöntő mindent jobban tudása és intellektuális merevsége, amivel lenéz másokat, a Halak akik kihasználják mások gyengeségeit, szentek, és feláldozzák magukat – noha nem kértük -, hogy másokon segítsenek, és még sok egyéb tulajdonságaikkal mindegyik jegy kivívhatná a legrosszabb jegynek kijáró elismerést, ugyanis ezekről ritkábban esik szó. Komplexen kell mindent vizsgálni, nem kiragadva. Minden nézőpont kérdése. Ahogyan az egyik ember sem jobb vagy rosszabb a másiknál, úgy egy csillagjegy sem jobb vagy rosszabb, csak valahogy más. Rajtunk múlik, mit hozunk ki magunkból. Minden jegynek más a megtanulandó feladata,a bejárandó útja és más és más tükröt kell tartania nekünk, hogy fejlődhessünk és még jobbak és boldogabbak lehessünk. És ez, ha tetszik, ha nem, de így van. Egyszóval „Ne a tükröt átkozd, ha a képed ferde!” (Nyikolaj Vasziljevics Gogol) Én ezért is  szerettem bele az asztrológiába, mert egy objektív önismereti eszköz, ahol nincs jó és rossz.

 

Forrás: netbulvar.eu

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial