Érdekesség

EZÉRT TARTS MAGADNÁL MINDIG EGY TŰT!

Mások vagy akár a saját életedet is megmentheted stroke esetén egyetlen tű segítségével!

„Stroke esetén az agyi erek fokozatosan elszakadnak. Az agy nem kap elég oxigént, ez pedig az agysejtek elhalását okozza. Ilyenkor azonnali orvosi segítség kell!”

Az alábbi tippek segítségével még ebben a helyzetben is jól reagálhatunk és megmenthetjük valaki életét:

A legfontosabb, hogy maradjunk nyugodtak és ne mozgassuk a beteget. A legjobb, ha orvosi tűt használunk, de ha ilyenünk nincsen, egy közönséges tű is megteszi. A hagyományos tűt azonban mindenképpen sterilizáljuk!

Fogjuk meg a tűt és szúrjuk meg a beteg mind a 10 ujjbegyét olyan közel a körömhöz és olyan gyorsan, amennyire csak lehetséges. Várjuk meg, míg a vér kiserken az ujjakból! Mikor mind a 10 ujjból vér folyik, a beteg visszanyeri eszméletét. Ha a szája el van ferdülve, addig masszírozzuk a füleit, míg teljesen vörösek lesznek, hogy javítsuk a beteg vérkeringését. Ezután szúrjuk meg a fülcimpa lágy részét kétszer, míg vér nem serken ki belőle. Néhány perccel később a beteg szája normális állapotba kerül. Várjuk meg, míg teljesen magához tér és tudatánál lesz, majd ekkor vigyük a sürgősségire. A többi már az orvosok feladata!

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: bidista.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial