Blogolunk / Recept / Színes / Tippek

A LEGEGYSZERŰBB LEGGYÖNYÖRŰBB KARÁCSONYI DÍSZ HÁZILAG

Egy évek óta bevált dekor receptet hoztunk, mellyel csodálatos, hófehéren csillogó díszeket készíthettek, egy kis családi kézműveskedés alkalmával. Előnye, hogy egyszerű, olcsó és a gyerekekkel együtt használható, mert minden mentes akár a sógyurma.

dfhdhededg_n

Hozzávalók 30-40 db díszhez:

  • 2 dl mérőpohár
  • 1 pohár szódabikarbóna
  • 1/2 pohár búza keményítő
  • 3/4 pohár víz

drzhrtddhdfn

Az alapanyagokat öntsd egy főzőedénybe és keverd el tejszerűre. Ezután a tűzhelyen kezd el felfőzni, folyamatos keveréssel ügyelve, hogy ne tapadjon le. Lassan pöfögve sűrűsödni kezd, addig keverd amíg gyurmaszerű, sűrű massza nem lesz, ez kb. 20 perc. Ekkor le veheted a tűzről és egy nyújtó felületen, ha már kézmeleg, nyújtható is lesz. Úgy járj el mintha mézeskalácsot készítenétek és azokkal a formákkal ki is szaggathatjátok. A kiszaggatott formákat egy szúróeszköz segítségével (pl. vastag hús tű, hurkapálcika) szúrjátok át ott, ahol majd a függelékbe a zsinórt bele húzzátok. Ha ezzel is elkészültetek helyezzétek a formákat egy sík felületre, ahol szobahőmérsékleten, nyugodtan kiszáradhatnak 1-2 nap alatt. A száradás függ a szoba melegségétől, páratartalmától és a massza vastagságától, tehát csak türelem, amíg teljesen kiszáradt nem lesz.

cfhdfhdhdhdhn

Tipp:

A kinyújtott formát mintázhatjátok tetszőlegesen, pl. csillag ánizzsal vagy a nagyi csipke terítőjével, esetleg kis fenyőággal. Ezután szaggathatjátok formára és kiszáradás után tovább díszíthetitek, festéssel, csillámmal, lakkal. Az így elkészült díszeket tehetitek a fára, köthetitek szalvétára vagy az ajándék csomagokra.

dhjudfdhdfhn

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial