Blogolunk / Egészség

A kókuszdió és annak egészségügyi előnyei

Amikor az emberek erről az egzotikus gyümölcsről beszélnek, azonnal a kókusztej jut eszükbe. A kókusztej legendásan jótékony hatással van az egészségre.

Óceániában a kókusztejet szomjoltásra használják, segítségével visszanyeri erejét, javítja a látást, tisztítja a vért, sőt, a rák és a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésére is használják.

Az őslakosok a kókusztejet kiváló gyógyírnak tartják az idegrendszeri betegségek és a túlterheltség ellen. Az arc és a test bőrére a tejben és a kókuszpépben található tápanyagok közül a B1, B2, B5, C vitaminok a leghasznosabbak, amelyek táplálják a bőrt, valamint a zsírsavak és antioxidánsok, amelyek segítségével a bőr helyreállítja szerkezetét és rugalmasságát.

A makro- és mikroelemek, mint a foszfor, kálium, kalcium, vas, nátrium szintén hajaznak… A kókusz hasznos összetevőinek listája a végtelenségig folytatható. Talán ezért kezdték el először az óceániai szigetek szépségei használni a kókuszból készült maszkokat, hogy visszaadják a bőr egészséges ragyogását, szépségét és fiatalságát?

És mi, európaiak mit csinálunk rosszabbul? Mi is ki akarjuk próbálni a természetes egzotikus gyümölcs gyógyító tulajdonságait, hogy bőrünk egészséges ragyogást kapjon.
A kókuszdiót egyszerűen kilyukaszthatjuk, hogy könnyebben ki tudjuk önteni a levét. Vagy vásárolhat kókusztejet a szupermarketekben.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszését és nem felejti el, hogy megossza a barátaival és családtagjaival is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial