Blogolunk / Egészség

Mustárpor és annak hatása a fájó ízületekre – hogyan kell használni, kenőcs, borogatás, mustár infúzió az ízületekre

loading...

A mustárpor egyszerű népi gyógymód, amely gyorsan enyhíti a fájdalmat, a gyulladást. A mustárnak vérkeringést fokozó hatása van, így erős melegítő hatásának köszönhetően a fájdalom fokozatosan enyhül.

Hogyan kell használni a mustárt az ízületek kezelésére

A mustár ízületekre történő alkalmazása előtt egy szokásos allergiatesztet kell elvégezni. Ha egy nap múlva nincs irritáció, duzzanat, akkor a fájdalmas ízületre mustárral borogatást tehet.

Az eljárás után a felhevített területet meleg sállal vagy pléddel kell letakarni. Fontos, hogy legalább egy órán keresztül kevesebbet mozogjon és kímélje a problémás területet.

loading...

Mustáros borogatás – kék vagy fehér Mica por, mustárpor, kilenc százalékos ecet, tisztított paraffin, víz keveréke. Addig keverjük, amíg sima és homogén keveréket nem kapunk.
Nedvesítsen be egy darab ruhát bőségesen ezzel a keverékkel, majd fedje be a másik felével, és tegye a fájó pontokra. Hagyja rajta a lehető leghosszabb ideig. Az eljárás után fedje le a problémás területet, és feküdjön le.

Ízületi kenőcs mustárral és paraffinnal – 200 g konyhasó, 100 g száraz mustárpor keverékét adjuk az olvasztott paraffinhoz. Addig keverjük, amíg krémes masszát kapunk, és hagyjuk állni tizenkét órán át. Dörzsölje gyengéden és óvatosan, amíg teljesen fel nem szívódik.

Éjszakai borogatás – egy-egy evőkanál mustárpor, sovány olaj és méz. Forró gőzfürdőben addig keverjük, amíg sima, homogén masszát nem kapunk. Vigye fel a problémás területre, és fedje le ruhával. A méz lágyítja a mustárpor hatását, az égő érzés kisebb lesz, de a melegítés mélysége mélyebbé válik. Ez az eljárás nem alkalmazható rák, láz, szív- vagy érrendszeri problémák esetén.

Kenőcs – 100 g száraz mustár, 100 ml sör (barna), 200 g finom konyhasó. Addig keverjük, amíg sűrű, nyújtható masszát kapunk. Este dörzsölje be a problémás területeket, rögzítse a kötést, tekerje be egy kendővel, hagyja reggelig. A kezelés időtartama egy hét, de észrevehető javulás érezhet már az első alkalom után.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial