Egészség

Mi történik a szervezeteddel, ha két napig nem zuhanyozol?

loading...

Az újszülötteknél ugyan elfogadott az a nyugati szokás, hogy jobb csak három naponta megfürdetni az babákat, a többi napon csak a kényes részeket vattával áttörölgetni. Ezzel nincs is baj, mert még rajtuk van a magzatmáz maradéka, de most kiderült, hogy ez később már jóval kevésbé ideális… Vajon mi történik ilyenkor a szervezettel?

A legtöbb felnőtt  lezuhanyozik, vagy kádba bújik naponta legalább egyszer. Azonban volt idő, nem is olyan rég, amikor megpróbáltak lebeszélni az ilyen sűrű fürdésről, mondván, így a jótékony baktériumokat is elveszítjük a bőr felületén… Mi az helyes megoldás? Íme, ez történik a testeddel, ha két napig nem fürdesz:

A bőröd bezsírosodhat

A napi meleg zuhany valamelyest szárítja a bőrt, ugyanis a piszokkal együtt a bőr természetesen termelődő olajait is leoldjuk a szappannal. Hogy ezt elkerüljük, ne hagyjuk el a fürdést, csak ne álljunk órákig a zuhany alatt, legfeljebb 10 percig, és kevésbé meleg vízzel.

loading...

Nem cserélődnek a sejtek

Fürdés és törölközés hatására a bőrön felgyülemlett elhalt hámsejteket is eltávolítjuk, lehetővé téve, hogy új hámsejtek képződjenek, felfrissítve ezzel a bőrünket. Amennyiben ezt nem tesszük, a bőrünk nem lesz olyan fiatalos, és nem tud majd lélegezni.

Könnyebben megbetegszünk

A piszokkal együtt a baktériumoktól is meg lehet szabadulni egy zuhanyzással. Ez  azért fontos, mert a bőrön felgyülemlett, és a környezetünkből összeszedett káros baktériumok komoly fertőzésekhez, bőrbetegségekhez vezethetnek.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial