Blogolunk / Kert

A jó termés kulcsa az erős palánták. Természetes trágyák garantált eredménnyel

Ahhoz, hogy erőteljes és betegségekkel szemben ellenálló palántákat kapjon, gondoskodnia kell azok megfelelő ápolásáról. Fontos, hogy a fiatal növények jól érezzék magukat, ne tépjék ki magukat, aktívan gyökeret eresszenek, és megkapják a szükséges vitaminok és ásványi anyagok teljes körét. Mindez káros vegyszerek nélkül lehetséges. Idővel a „porontyok” nagyon jól alkalmazkodnak a szedéshez, és az átültetés után gyorsan beilleszkednek a talajba.

A fiatal paradicsom, valamint a paprika nagyon szeszélyes. Nem kifejezetten szeretik a túlzott permetezést és az agresszív öntözést. Sokkal jobb, ha fecskendőt használunk az alapvető öntözéshez, és közvetlenül a gyökér alatt öntözünk.

A palántákat tejjel öntözzük. Kiegyensúlyozott, gazdag összetételű, nagyszerű forrása lesz a palánták számára a könnyen felszívódó vitaminoknak és ásványi anyagoknak, és a tejsavbaktériumoknak köszönhetően tovább erősíti az immunitást és véd a betegségekkel szemben. Paradicsomhoz, paprikához, uborkához és padlizsánhoz is alkalmas. Készítse el az oldatot úgy, hogy 1 liter vízhez 100 ml friss tejet adjon. A termék permetezésre és gyökér alatti öntözésre egyaránt használható.

A rizsvíz ideális folyékony borogatás a palánták számára. Csak öntsünk egy marék rizst 1 liter vízbe, és hagyjuk melegben legalább egy napig, de akár 2-3 napig is állni. Ez a trágya kiváló növekedésserkentő, javítja a palánták ellenálló képességét, bőséges virágzásra ösztönöz, és jótékony baktériumokkal gazdagítja a talajt. A rizsvizet felhasználás előtt le kell szűrni, és csepegtető öntözésre és permetezésre egyaránt használható.

A zabkása ugyanilyen hasznos a palánták számára. A zabpehelylisztet többféleképpen használhatjuk. A zúzott zabpehely nagyszerű mulcsozásra, és minden öntözés után fokozatosan tápanyagot ad a fiatal zöldségeknek. A zab a talaj szerkezetét is javítja.

Folyékony trágyázáshoz öntsünk egy marék pelyhet 1 liter vízbe, és hagyjuk szobahőmérsékleten 2-3 napig állni. Már csak le kell szűrni a folyadékot és és lehet öntözni. Ideális serkentőszer a gyökérzet kiépítéséhez és megerősítéséhez. A szabadföldbe ültetett zöldségek ültetésekor is használható.

A természetes műtrágyák használatával lemondhat a vásárolt műtrágyákról, és a palántáknak mindent megadhat, amire szükségük lehet, amíg át nem ültetik őket a szabadföldbe vagy az üvegházba.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszését és nem felejti el, hogy megossza a barátaival és családtagjaival is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial