Blogolunk / Egészség

Természetgyógyász orvos: „Kizártam a modern kenyeret a saját (és a betegeim) étrendjéből.”

Az a tény, hogy ha élesztős kenyeret eszünk,
az élesztő bekerül a vérünkbe, elkezd szaporodni, elfogyasztja a vitaminokat, mikroelemeket, fehérjéket.
Ugyanakkor kiválasztják élettevékenységük termékeit – a toxinokat, azaz az élesztő parazita a szervezetünkben. A modern kenyeret az emberiség egyik legszörnyűbb találmányának tartom.

A modern élesztő a sütés során gluténkapszulákba kerül. A belekben pedig a kapszulákból felszabadulva károsítják a nyálkahártyát, és megzavarják a normális bélflórát. Ráadásul nemcsak a bélben élősködnek, hanem a vérplazmában is élnek, és szabadon szaporodnak.
Ilyen típusú mérgezés eredményei lehetnek a
gombás betegségek, legyengült immunitás,
ami számos krónikus betegséghez és daganathoz vezethet.

És ha nem eszünk többé modern élesztős kenyeret.

Öt évbe telne, amíg nem találnánk élesztősejteket a vérplazmában.

Az 1940-es évekig teljesen másfajta élesztőt használtak. Ezeket „komlóélesztőnek” is nevezték.
Ez az élesztő nem volt ellenálló az emberi szimbiózis mikroflórával szemben (azaz nem pusztította el a vastagbélben élő jótékony baktériumokat).

Ezzel az élesztővel készült tésztának körülbelül egy napig tartott kelni, ami nem tetszett a pékeknek.
A termelési folyamat fokozása érdekében, másfajta élesztőt kezdtek használni, amely hivatalosan (és ez nyilvános információ) „feltételesen patogén mikroorganizmusoknak” minősülnek, vagyis azok, amelyek bizonyos körülmények között betegséget okoznak, ezt nevezzük ma „termofil élesztőnek”.

Ezzel az élesztővel körülbelül egy óra alatt kel meg a tészta.
A termofil élesztők, amelyeket ma a sütésnél használnak, a szimbiózisra hajlamos emberi mikroflórák ellenanyagai.
Ez azt jelenti, hogy ennek az élesztőnek a kiválasztása a vastagbélben elpusztítja azokat a mikrobákat, amelyek normális esetben vitaminokat, esszenciális aminosavakat, hasznos biológiailag aktív anyagokat és sok más dolgot termelnek, amire az emberi szervezetnek szüksége van a megfelelő működéshez, azaz az egészséghez.

Az élesztőgombáknak mintegy 500 faja létezik.
Az emberre legveszélyesebb körülbelül 30.
Az utóbbi években a gombás betegségek szinte mindenkit érintenek, és gyógyszerekkel nem lehet gyógyítani őket.
Különböző becslések szerint a mikózisok előfordulása a felnőttek 80%-át és a gyermekek 95%-át érinti.
Az utóbbi években nem csak a felnőttek, hanem a gyermekek körében is egyre gyakoribbá vált a mikózisok előfordulása. Különösen az összetett, szisztémás mikózisok”.

Az információk tájékoztató jellegűek.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial