Blogolunk / Egészség

NÉPI GYÓGYMÓD A SZOLIDOL HASZNÁLATÁVAL A PIKKELYSÖMÖRRE

loading...

A pikkelysömör elleni modern orvosi kenőcsök mellett a népi módszerek is gyógyíthatják a pikkelysömört. Ezek közé tartozik a szolidol hozzáadásával készült kenőcsök elkészítése.

Az 1. számú recept Méz 2 kanálnyi mennyiségben, valamint szolidol (250 g) és gyermekkrém 50 gr. Az összes összetevőt alaposan össze kell keverni, majd naponta 2-szer alkalmazni az érintett területekre.

loading...

A 2. számú recepthez 100 gramm szolidol, 3 evőkanál méz és csipkebogyó szükséges, amelyet először össze kell törni. Miután minden összetevőt összekevertünk és alaposan elkevertünk, hozzá kell adnunk egy tojásfehérjét és a viaszt 10 gramm mennyiségben. Ezt a keveréket vízfürdőben kell melegíteni, majd homogén állagot kell kapni. A bőrt naponta legalább 3-szor kenjük be.

Az ilyen egyszerű receptek gyorsan és hatékonyan gyógyíthatják a pikkelysömört otthon anélkül, hogy pénzt kellene költeni a modern farmakológiai kenőcsökre. A népi módszerekkel történő kezelést orvosának jóvá kell hagynia. A hagyományos kenőcs készítéséhez a létező szolidolok bármelyikét felhasználhatja, de a legkönnyebben a technikai kenőcsöt találja meg.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial