Egészség / Recept

8 gyógymód isiászos fájdalom ellen, amit próbálj ki, mielőtt még egy fájdalomcsillapítót bevennél!

Az ülőideg az egyik legnagyobb a szervezetben, a gerinc alsó részénél kezdődik, keresztülhalad a fenéken és lábakban végződik. Elhelyezkedése következtében ez az ideg felelős a lábak erejéért, mozgathatóságáért és érzékenységéért.

Az isiászos fájdalom gyakori probléma, mely fájdalomban, bizsergésben, az alsó végtagok zsibbadásában, gyengeségében nyilvánul meg. Gyakran összetévesztik a lábikragörccsel vagy a derékfájással.

Időnként enyhe fájdalmat és zsibbadást okoz csak, de sokszor előfordul elviselhetetlen fájdalom és égő érzés a test egyik oldalán.

A fájdalom és a kényelmetlen érzés sokszor ágyba kényszerítik a betegeket, akik legtöbbször vény nélkül kapható gyógyszert, pl. ibuprofent szednek.

A kutatások szerint a világ népességének 40%-a megtapasztalja ezeket a tüneteket az élete során. Bemutatunk 8 természetes módszert, mellyel enyhíthető az isiászos fájdalom és kezelhető a gyulladás.

1. Akupunktúra

Az akupunktúra alternatív kezelési módszer, melynek során apró tűket helyeznek el a test bizonyos pontjain, hogy segítsék az idegek működését és erősítsék az energia áramlást. Ennek a terápiának a hatása már az első kezelés után érezhető, de néhány alkalom egyenesen csodákat képes tenni. Manapság az akupunktúra rendkívül népszerű, mivel bebizonyosodott, hogy hatékony migrén, stressz, dohányzásról való leszokás esetén és a nyirokáramlás javítása érdekében is.

2. Csontkovács kezelés

Kutatások szerint a csontkovács kezelés szintén hatékony az isiászos fájdalom ellen, mivel a gerincre kifejtett hatásával enyhíti a fájdalmat, elősegíti a gyógyulást, kezeli a gyulladást, visszaállítja a mozgékonyságot.

3. Jeges pakolás

Azonnali enyhülést hoz. Használhatunk fagyasztott zöldségeket egy törölközőbe csomagolva közvetlenül a fájdalmas területre téve. Hagyjuk rajta 20 percig, ismételjük minden 3 órában és a fájdalom csökkenni fog.

4. Váltakozó hőmérséklet

A jeges pakolás azonnal csökkenti a fájdalmat, de nem tud hosszantartó hatást kifejteni és a gyulladást sem kezeli. Ezért rögtön a jeges pakolás után szükséges meleg pakolást alkalmazni vagy forró fürdőt venni. A hőmérsékletek váltakozása élénkíti a vérkeringést és a nyirokkeringést, ezáltal segít kezelni a gyulladást. Még hatékonyabbak lehetünk, ha illóolajokat is használunk vagy epsomi sót teszünk a fürdővízbe.

5. Jóga gyakorlatok

Bár a legkisebb mozdulat is fájdalmas lehet, aktívnak kell maradni ahhoz, hogy elősegítsük a gyógyulást. Gyakorolhatjuk a jóga nyújtásokat vagy kíméletes hát nyújtásokat végezhetünk. Ezáltal javulni fog a mozgékonyságunk, erősödnek a hátizmaink és javul a vérkeringésünk.

6. Masszázs

A masszírozás rendkívül hatékony isiászos fájdalom, izomgörcsök és zsibbadás ellen. Még jobb, ha közben illóolajokat és gyógynövények olajait is használjuk.

7. Gyógynövények és olajok

Számos gyógynövény nagyszerű hatásokat fejt ki ebben az esetben is. Képesek csökkenteni a gyulladást és kezelni a fájdalmat, alkalmazhatjuk őket olajok, illóolajok, kapszula, kenőcsök formájában is.

Mielőtt gyógynövényeket kezdenénk használni, kérdezzük meg orvosunkat, nehogy valamelyik növény összeférhetetlen legyen az általunk már szedett gyógyszerekkel.

Ezek a leghatékonyabb gyógynövények, melyeket fájdalom, gyulladás ellen és az idegek egészsége érdekében felhasználhatunk:

 • kurkuma (keverjük össze feketeborssal a jobb felszívódás érdekében)
 • kamilla
 • ördög karom
 • fehér fűz kéreg
 • molyhos ökörfarkkóró gyökér
 • zsálya
 • levendula
 • édesgyökér
 • orbáncfű
 • csucsóka
 • jamaikai som
 • hársfavirág
 • kratom
 • árnika

8. Alvás

Aludjunk eleget, hogy testünk izmai el tudjanak lazulni, az idegek erősödjenek és regenerálódjanak.

Bár a tudomány nem támasztotta alá ezen alternatív isiászos fájdalom elleni módszerek hatékonyságát, sokan jelentős javulást tapasztaltak nekik köszönhetően és csökkenteni tudták velük a fájdalmat, a zsibbadást, a görcsöket.

Ha a tünetek néhány hét után sem szűnnek, keresse fel orvosát, mert előfordulhat, hogy más oka van az panaszoknak, esetleg sebészeti beavatkozás, műtét szükséges.

Forrás: bidista.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial