Egészség / Recept / Tippek

Ezzel az új diétás módszerrel mindent ehetsz, csak 1 dologra kell odafigyelned…

Egy amerikai tanulmány kimutatta, hogy akik a nap folyamán egy 8 órás időintervallumban minden étkezésen túlestek, sikeresebben fogytak, mint azok, akik a táplálkozásaikat egy napon belül hosszabban „elhúzták”. Ez lett az alapja az úgynevezett 8 órás diétának. A lényege: a reggeli és a vacsora között maximum 8 óra telhet el. Ebben az időszakban akkor ehetsz, amikor kedved tartja.

MIRE FIGYELJ?

Folyadékot – vizet, zöld teát, édesítés nélküli limonádét – bármikor magadhoz vehetsz, akár a 8 órás cikluson kívül is, viszont szilárd táplálékot csak azon belül! Az adott szakaszban sokféle élelmiszert fogyaszthatsz, de a sikeres fogyás érdekében érdemes szem előtt tartanod, hogy a fehér lisztből készült termékek gyorsan megemelik a vércukorszintet, ám hamarosan újra jelentkezik az éhségérzet, így ezeket inkább cseréld le teljes kiőrlésűekre.

ÍGY MŰKÖDIK A HÉTKÖZNAPOKBAN

Felkelés után fogyassz el egy csésze zöld- vagy gyümölcsteát vagy kávét, és kezdd a napot egy kis mozgással, amely minimum 8 percig tartson. Utána pedig jöhet a reggeli. Ha 8-kor fogyasztod el, akkor a vacsora délután 4-re essen, ha 9-kor, akkor az utolsó étkezés időpontja legkésőbb délután 5 óra, és így tovább.

Annak érdekében, hogy tartani tudd a súlyod, elegendő, ha hetente beiktatsz három ilyen diétás napot. Ezeknek nem kell egymást követő napokra esnie, és a ciklust sem kell pontosan ugyanabban az időpontban elkezdened. A legfőbb szempont az, hogy betartsd a 8 órás evési időszakot!

MINTANAP

8 óra: Ébredés után fogyassz el egy csésze teát vagy kávét, utána mozogj minimum 8 percet, például sétálj tempósan, kocogj vagy ugrókötelezz.

10.30: Reggelire fogyassz el például egy teljes kiőrlésű zsömlét pulykamellsonkával vagy bogyós gyümölcsökből és zsírszegény tejből készült turmixot.

13.30: Ebédre válassz például zöldséges rizst vagy tésztasalátát, esetleg zöldséglevest és teljes kiőrlésű pékáruból készült szendvicset.

16.30: Mivel a szervezet teljesítőképessége 16 és 21 óra között a legjobb, a késő délutáni és a kora esti órákban érdemes legalább 30 percet sportolni.

18.00: A nap utolsó főétkezéséhez kiváló választás lehet a grillezett pulykamellcsíkok vegyes salátával, vagy csirkemellfilé párolt zöldségkörettel.

18.30: Desszertként eszegess 2-3 kocka magas kakaótartalmú étcsokoládét.

Forrás: mindmegette

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial