Blogolunk / Egészség

A TÖMJÉN EGYEDÜLÁLLÓ TULAJDONSÁGAI

loading...

A tömjén illata gyógyítja a szívfájdalmat, nyugalmat és biztonságérzetet ad. A tömjénfüst gátolja a levegőben, a vízben és ami a legfontosabb, a szervezetben lévő baktériumok szaporodását is!

Mi a titka ennek az anyagnak?

A tömjén hasznos tulajdonságai

A Szentírás elmondja a tömjén elkészítésének receptjét, és azt is, hogyan kell használni: “Azután ezt mondta Mózesnek az ÚR: Végy fűszereket, azaz illatos gyantát és szagos borostyánt, erős illatú mézgát, fűszereket és tiszta tömjént egyenlő mértékben.”

A tiszta libanoni tömjén a Boswellia, egy nagyon ritka, Arábiában növő fa gyantája.
A Halvan egy illatos növény tejnedvének megdermedt cseppjei, amelyek fájdalomcsillapító, görcsoldó és vizelethajtó tulajdonságokkal rendelkeznek. Az Oniha nem más, mint a Vörös-tengerben található különleges puhatestűek héja. A porrá őrölt növényeket ősidők óta használják gyógyászati célokra.

loading...

Miután ezeket az összetevőket összerakták, a tudósok megpróbálták megállapítani a valódi bibliai tömjén tulajdonságait. Az eredmény megdöbbentő volt: a füstölő erős immunerősítő.

Amikor tehát a papok a betegeken füstölgettek, a füst betöltötte a szoba terét, megtestesítve a fényerőket. Orvosi értelemben a vírusokat és a kórokozó baktériumokat pusztította el.
A tüdőn keresztül a szervezetbe jutó apró részecskék hihetetlen gyógyító hatással bírtak! A tömjénfüst stresszoldó anyagokat tartalmaz, amelyek segítenek megbirkózni az idegkimerültséggel, a pánikrohamokkal és az álmatlansággal.

A füstölő illata javítja a memóriát. A középkorban az örmény orvos, Amirdovlat Amasiatsi írta: “Forró és száraz természetével a tömjén erősíti az elmét és gyógyítja a feledékenységet”. A taoisták a tömjénfüstöt élethosszabbító gyógyszerként ajánlották.

A kolostorokban ősidők óta isznak tömjénnel átitatott vizet az egészség megőrzése érdekében. A tömjénfüstöt a démonok által megszállt betegek gyógyítására használták. A tömjén, akárcsak az ima, inkább a lélek gyógyszere, mint a testé. A gyanta magas hőmérsékleten biokatalizátorokat szabadít fel, amelyek elősegítik az elme tágulását.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial