1. Túró
A legjobb időpont – a nap folyamán:
Segíti az emésztést;
Nyugtatja az emésztőrendszert.
A legrosszabb időpont – az este:
Különösen nem ajánlott, ha hajlamos a megfázásra;
Elősegíti a nyálkaképződést.
2. Rizs
A legjobb időpont – a nap folyamán:
Az anyagcseréd sokkal gyorsabb a nap folyamán, így a szénhidrátokból származó összes kalóriát elégetheted.
A legrosszabb időpont – az este:
Elősegíti a súlygyarapodást.
3. Alma
A legjobb időpont – a reggeli órák:
rosttartalmának (pektin) köszönhetően az alma elősegíti a jó gyomor-bélműködést és megelőzi a székrekedést;
A pektin kiküszöböli a rákkeltő anyagokat.
A legrosszabb időszak – az este és lefekvés előtt van:
A szerves savak fokozott savasságot és gyomorpanaszokat okoznak;
A pektin éjszaka megterheli az emésztőrendszert.
4. Édességek
A legjobb időpont a reggeli órák:
A szervezetünk által termelt inzulin reggel jobban küzd a cukor ellen;
a nap folyamán rengeteg lehetőség lesz a kalóriafelhasználásra.
A legrosszabb időpont – az este:
a cukor elősegíti a súlygyarapodást;
A cukor irritáló hatással van az emésztőrendszerre, ami nyugtalan alváshoz vezet.
5. Banán
A legjobb időpont – az ebédidő:
magas rosttartalmának köszönhetően a banán segíti az emésztést;
A banán természetes savlekötő (csökkenti a savasságot), amely segít semlegesíteni a gyomorégést.
A legrosszabb időpont – a késő este:
Nyálka és megfázás kialakulásához vezethet;
éhgyomorra fogyasztva a banán magas magnéziumtartalma miatt gyomorrontáshoz vezethet.
6. Hüvelyesek
A legjobb időpont – az esti órákban van:
A rostokban gazdag bab, hüvelyesek és lencse segítik az emésztést és csökkentik a koleszterinszintet;
Tanulmányok bizonyították, hogy elősegítik a jó alvást.
A legrosszabb időpont – a reggel:
A rostban gazdag hüvelyesek reggeli vagy délutáni fogyasztása azzal a kockázattal jár, hogy megjön az étvágya, és ezt követően több kalóriát fogyaszt.
7. Dió
A legjobb idő – az esti órákban fogyasztani:
számos egészségügyi előnyt tartalmaz, többek között omega-3 zsírsavakat és antioxidánsokat;
bizonyítottan javítja az agy egészségét.
A legrosszabb időpont – a reggeli/délutáni/éjszakai:
A dió ebben a napszakban kevesebb hasznot nyújt a szervezet számára.
8. Füge és sárgabarack
A legjobb időpont – a kora reggeli órák:
felgyorsítja az anyagcserét;
Elindítja az emésztőrendszert.
A legrosszabb időpont – az este:
emésztési zavarokhoz és gázképződéshez vezet.
9. Sajt
A legjobb időpont – a kora reggeli órák:
Egyes vegetáriánusok számára remekül helyettesíti a húst;
Mérsékelten fogyasztva megakadályozza a súlygyarapodást és a puffadást.
A legrosszabb időpont – az este:
Az emésztést nehezíti, a sajt emésztési zavarokhoz és súlygyarapodáshoz vezethet.
10. Tej
A legjobb időpont lefekvéskor van:
A meleg tej megnyugtatja a testet és javítja az alvást.
A legrosszabb időpont – a reggel:
az azt követő jelentős fizikai aktivitás nélkül a tej nehezen emészthető, ami megváltoztathatja az étkezési ütemtervet.
Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.