Tippek

10 dolog, amit mindenki csinál, és tönkreteheti vele az agyat! Azonnal fejezd be ezeket!

Image result for brain breakfast

Agyunk a legfontosabb szervünk, hiszen mindent ez irányít a testben, ráadául eltárolja egész életünket memória formájában. Mégsem vigyázunk rá megfelelően, sőt károsítjuk egyes rossz szokásokkal.

Kifinomult szerkezete gyorsan sérül, ez pedig sok betegséget elindíthat a test többi részén is.

A WHO szerint ezekkel károsítjuk az agyunkat

1. Ha nem reggelizünk

Tudjuk, hogy a legfontosabb étkezés a nap folyamán a reggeli, mégis sokszor elhagyjuk. Pedig az éjszakai koplalás után elindulni nagyon rossz az agynak, mert em kapja meg egy fél napig a neki fontos tápanyagokat, ez pedig sorvadást indít el.

2. Kevés alvás

Az elhúzódó kevés alvás az agysejtek pusztulását okozza. Éjszaka regenerálódnak az agysejtek, és ha nincs elég idejük erre, elpusztul egy részük. Alvásmegvonással meg lehet ölni embereket, mi mégis önként gyakoroljuk.

3. Cukorfalás

A cukor sajnos ott van szinte minden ételben és italban, amit eszünk. Ha csökkentjük a cukrot, nagyszerű hatásokat fogunk észlelni, mivel a cukor terheli e testet, nem engedi, hogy a szervezet megfelelően hasznosítsa a tápanyagokat, tápanyaghiányhoz és az agyfejlődés károsodásához vezethet.

4. Túlsúly

A sok evés elhízáshoz, puffadáshoz, vezet, emellett tönkreteszi az agyi artériákat.

5. Cigaretta

Ez a rettentő rossz szokás nagyon elterjedt, pedig agy zsugorodását is eredményezheti, valamint elbutulással kapcsolatos kórokat okozhat, mint pl. az Alzheimer.

6. Sapkában alvás

Ha valaki minden nap úgy alszik, hogy fejét lefedi, kevesebb oxigént tud felvenni az éjszaka folyamán. Alvás közben szédülést, légszomjat tapasztalhat. A fokozott szén-dioxid belégzés eshetősége is fennáll.

7. Szénmonoxid

A légszennyezés ellen nem sokat tehetünk. Pedig az agynak sok friss oxigénre van szüksége, a szennyezett levegő folyamatos belélegzése azonban csökkenti az oxigénbevitelt és negatívan hat az agyra.

8. Pihenés hiánya

Mindenki rohan manapság, még betegen is, pedig ilyenkor le kell állni.. Sokan betegen sem hagyják abba a tevékenykedést. Megfeledkeznek arról, hogy a kórral a test jelzi, hogy szüksége van a pihenésre, az agynak a szünetre. Ha betegen is túlhajtjuk az agyat, az súlyosan károsodhat.

9. Csönd

A beszéd serkenti az agy fejlődését, működését az értelmes párbeszédek erősítik és javítják az agyműködést. Ennek hiánya sorvadást okoz.

10. Érdeklődés hiánya

A gondolkodás növeli az agyat és élénkíti annak működését. Ha nem vagyunk kíváncsiak semmire, nem tágítjuk szellemünket, azzal romboljuk agyi képességeinket és teljesítményünket.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial