Blogolunk / Egészség

Vulkáni iszap és ízületi gyulladás

Ropogás a mozgások során, éjszakai kínzó fájdalom, korlátozott mozgásképesség – ezek mind az ízületi gyulladás jelei, egy krónikus betegség, amely az ízületi szövetek szerkezetének megváltozásával jár, jelentősen csökkenti a beteg életminőségét, és akár rokkantsághoz is vezethet.

Egyébként van egy riasztó orvosi tendencia. Tény, hogy mint minden olyan betegség, amelynek oka anyagcserezavar, az osteoarthritis továbbra is gyorsan fiatalodik. Míg néhány évtizeddel ezelőtt az osteochondrosis és az osteoarthritis még főleg az időseket érintette, addig ma már a fiatal, sőt nagyon fiatal betegek is gyakran ugyanerre a sorsra jutnak.

Ma még nem létezik ideális etiológiai standard az anyagcsere-betegségek kezelésére, mivel a betegség közvetlen oka még mindig ismeretlen. A nem-szteroid gyulladáscsökkentőket, amelyeknek számos ellenjavallatuk és mellékhatásuk van, széles körben használják a súlyos fájdalom szindróma kezelésére. A gyógyszeres terápia azonban, mint mindig, most is inkább olyan, mintha ágyúval lőnénk a verébre.

Eközben az ókorban a gyógyítók hasonló betegségek kezelésére vulkáni iszapot és termálvizet használtak, és mellesleg kiváló eredményeket értek el.

Akinek már régóta fájdalmai vannak, el sem tudja képzelni, hogy egy tíz kezelésből álló kúra éveket vehet el a tüneteiből.

Az iszapvulkánok mélysége és mérete változó. A vulkáni üregek néha több kilométer mélyek. Az ilyen mélység feltűnő, de a vízbefulladás veszélye nem áll fenn, mivel maga az iszap nagy sűrűségű.

Egyébként az iszapfürdő e tulajdonságának köszönhetően ha az ember belesüllyed, és nem tud úszni, a saját teste súlytalanságának leírhatatlan érzését tapasztalja.

A iszapfürdő terápiás tulajdonságait számos modern tudományos vizsgálat igazolta. A vulkáni kitörésekből a földfelszínre áramló meleg iszap összetételének vizsgálata meglepően magas ásványi só- és nyomelemtartalmat mutat, amely számos különböző betegségben kifejezett terápiás hatást fejthet ki. A vulkáni iszap terápiás gyógyhatását a bróm, a jód és a kénhidrogén meglepően magas koncentrációja, valamint a Mendelejev-táblázatban szereplő szinte valamennyi kémiai elem jelenléte biztosítja.

A hét és tizennégy nap közötti kezelés elegendő a látványos eredmények eléréséhez.

Azt ugyanakkor meg kell jegyezni, hogy hiába alkalmazzák már nálunk is az 1800-as évek óta, különösebben nem terjedt el. Mutatóba találni néhány hazai gyógyfürdőt, ahol az elérhető kezelések között szerepel.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial