Autó / Blogolunk / Lakás / Tippek

Vegyél végre mély levegőt – így szüntesd meg a cigaretta szagát az autóban és a lakásban

Az dohányfüst illata beissza magát mindenhova – függöny, szőnyeg, a bútorokról nem is beszélve. Az autóban a dohányos nem is érzi a füstszagot, de minden bizonnyal a többiek igen. Ha belépsz egy olyan lakásba, vagy beülsz egy olyan autóba, ahol dohányzott valaki azonnal észreveszed. Szeretnéd eltüntetni bármilyen cigarettafüst szagát? Van néhány gyakorlati megoldásunk, amely könnyen használható.

A házban vagy lakásban:

Nyisd ki az ablakokat, és hagyd is úgy jó ideig, hogy bejuthasson a friss levegő az állott meg távozhasson.

A tisztítás a legjobb módja annak, hogy megszüntesd bármelyik cigaretta szagát, szőnyegből, a bútorokból, a kanapéból és a függönyökből, mivel ezek gyorsan felszívják a kellemetlen szagot. Először, vedd le a függönyt, és mosd ki, majd tisztítsd meg az ablakokat alkohollal. Utána ne felejtsd el, a bútorokat, ablaktisztítóval vagy ecettel átitatott háztartási papírtörlővel áttörölni. Padlót és a sima felületeket tisztítsd meg egy felmosóronggyal, amit ecetes vízben áztattál.

Szódabikarbónával, szórd meg a szőnyeget és az ülőgarnitúrát, majd hagyd rajta, egész éjszaka. Reggel, használj porszívót. A szódabikarbóna az egyik leghatékonyabb szer, hogy kiszívja a szagokat a fotelekből és kanapékról.

A legjobb módszer, hogy távolítsd a dohányillatot az autóból:

Készítsen egy oldatot: 2-3 evőkanál szódabikarbónából, 4/3 csésze vízből és 10 csepp eukaliptusz illóolajból vagy ecetből. Keverd össze a hozzávalókat, majd öntsd a keveréket egy spray palackba.

Permetezd az elkészített keveréket az első és hátsó ülésekre majd a tetőre, az oldalkárpitokra és végül a szövet padlózatra. Zárd be az ajtókat, és hagyd hatni a keveréket egy éjszakán át. Ez a keverék képes semlegesíteni a szagokat, így a friss és tartós illatot biztosít. Meglásd, majd észre veszed a különbséget a következő napon.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial