Blogolunk / Egészség / Lakás / Tippek

Változtass! Korunk betegségeinek legjobb ellenszere az otthonunkban…

Sokan nincsenek tisztában a növények hihetetlen képességeivel. Fantasztikus módon javítják az otthonunk mikroklímáját. A növények segítenek létrehozni egy tisztább légkört, stabilizálják a levegő páratartalmát, és az oxigént termelnek. Ezek a dolgok nagyon fontosak ahhoz, hogy a ház levegője biztonságos legyen mindenki számára, főleg azoknak akik allergiában szenvednek.

hzkfkfjgdjdjfjkfgh

Íme, tíz hihetetlen növény, amely segíthet javítani az otthoni mikroklímát.

 

Vitorlavirág

zkfzgkfgjfgjdfj1

Úgynevezett „női boldogság” Azt tartják, hogy ez a növény hozza a boldogságot és a szeretetet az otthonába. Vitorlavirág nemcsak felszívja a felesleges nedvességet, hanem normalizálja a légkör otthonodban, és elpusztítja a gomba spórákat.

Kávécserje

hkfhjkmfjfgjf81

Ezek a növények alapos öntözést igényelnek, valamint némi árnyékot. Ők is nagymértékben elnyelik a felesleges nedvességet, és betöltik a levegőt, csodálatos trópusi illattal.

Mirtusz

zjkztiktzgjkfjfg1

Mirtusz a jelképe a békének és az örömnek. A múltban az emberek azt hitték, hogy ez a növény szent, és hogy képes volt, az embereket fiatalon tartani. Ez a növény nem csak helyreállítja az egészséges mikroklímát az otthonodban, hanem törődik az egészségeddel: fitoncidokat bocsát ki magából és ezzel, pusztítja el a mikrobákat a levegőben.

Nemes babér

ktgkutgzkjtgzjkghkgg1

A növény őshonos a szubtrópusi éghajlaton, ezért szereti a nedves levegőt, az árnyékot, és a bőséges mennyiségű vizet. Elnyeli a nedvességet a levegőből, ez segít létrehozni egy normális mikroklímát az otthonodban. A leveleit szárazon akár főzéshez is lehet használni.

Citromfa

ktgzuktgkztgjkgh1

A citromfa egy csodálatos növény minden tekintetben. Amikor kivirágzik a levegő, csodálatos citrus illattal telik meg, és ugyanakkor elnyeli a felesleges nedvességet. Levelei gyógyhatású anyagokat bocsátanak ki magukból és sterilizálják a teret. A citromfa szereti, ha napfényben fürdik, és a rendszeres öntözést.

Hamisciprus

ktghkfjfghjfh1

Japánban, a Hamisciprust szent fának tartják.. Ez az örökzöld növény frissíti fel az otthoni levegőt, biztosítja a megfelelő páratartalmat, és segít megszabadulni a szennyeződésektől. Csökkenti a migrén tüneteit és fejfájást. Cserébe szüksége, van sok árnyékra és rendszeres öntözésre.

Szobai szanszeviéria

jzkrkjfjkfg1

Ez a növény csodás dolgokat test. Frissíti a levegőt, hatalmas mennyiségű oxigént termel, és semlegesíti a káros gőzök által termelt szintetikus anyagokat. Nem igényel sok öntözést. Tégy a lakásod házad minden sarkába egyet.

Fikusz

ktzktzkjtjftjzfr1

Biztosítja a nedvességet a levegőben, kitölti azt oxigénnel, semlegesíti a méreganyagokat és a vírusokat, a levelei összegyűjtenek egy csomó port a levegőből. Nem igényel rendszeres gondozást, gyorsan nő, és nem szereti a huzatot, vagy ha túlöntözik.

Cissus

figjfhjfghfg1

A Cissus quadrangularis úgy viselkedik, mint a borostyán – gyorsan beborítja a tartódrótot, és nő a fény felé. Könnyen alkalmazkodik a száraz levegőhöz, fokozatosan biztosítja a nedvességet.

Korallvirág

tzikfhjfjfgvnfvg1

Ez a növény jól tűri a száraz környezetet. Segít szabályozni a klímát a lakásban. Nem szabad túllocsolni és kedveli a sok napfény.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial