Érdekesség

Sebtapasszal ragasztotta le két lábujját – Ha megtudod miért, még ma ki fogod próbálni te is

Lábaink egészsége az egészséges lábbelivel kezdődik. Tegyünk érte, hogy higiénikus lábbeliben járjunk!

Lábaink nap mint nap nagy megterhelésnek vannak kitéve, hiszen a járás, állás, vagy az erőltetett menés nagy hatóerővel sújtja őket. Gondoskodnunk kell arról, hogy megfelelő, egészségesen kialakított lábbeliben járjunk, hiszen így számos problémát elkerülhetünk.

Az alábbiakban néhány tippet mutatunk arra, hogy gondoskodjunk lábaink és lábbelink állapotáról, higiéniájáról.

 

1. A sportcipők fehér talpa hamar elszíneződik, így varázsolhatjuk vissza eredeti színét

Ugye ismerős a helyzet, amikor bármit megtennénk, hogy a cipő karimája újra fehér legyen? Próbálkozzunk egy kevés fogkrémmel, és mosószerrel, dörzsöljük át egy használt fogkefével alaposan, és újra fehér lesz az elszíneződött rész.

2. Így gondoskodjunk a bőrcipők ápolásáról

A bőrcipőket úgy gondolhatjuk sokkal könnyebb ápolni, mint a vászoncipőket, azonban ezeken is nagyon meglátszanak a komolyabb foltok, pecsétek. Ilyenkor nem segít, ha csak letöröljük egy nedves ronggyal, és bekenjük cipőkrémmel. Itassuk át a cipőt egy kevés szappanos vízzel, főleg ott, ahol a foltosodás található. Mártsunk alkoholba egy fültisztító pálcát, és ezzel dörzsöljük át a foltokat. Ezután, a tiszta bőr cipőt kenegessük át egy kevés citromlé és tejszín keverékével. Ez sokkal jobban ápol, mint a cipőkrém.

3. A kellemetlen szagok ellen szódabikarbóna

Csupán annyit kell tennünk, hogy beszórjuk a cipő belsejét egy kevés szódabikarbónával, és így hagyjuk reggelig. Reggelre friss, és kellemes belseje lesz a cipőnknek, nem beszélve arról, hogy a szódabikarbónának fertőtlenítő hatása is van.

4. A fordított bőr cipőkről így távolíthatjuk el a karcolásokat

Előbb dörzsöljük át a felületet egy puhább ronggyal, majd a karcolásnál súroljuk meg körömreszelővel. Így megszabadulhatunk a foltoktól, karcolásoktól, kopásoktól.

5. A kellemetlen szag ellen használjunk ecetet

Ezt a módszert leginkább vászon cipőnél alkalmazhatjuk. Keverjünk el két csésze ecetet két liter vízben, és áztassuk bele pár órára a vászoncipőnket. Az ecet fertőtlenítő és baktériumölő hatással rendelkezik.

6. Kukoricadara a foltok ellen

Egyesek esküsznek erre a módszerre, tehát érdemes kipróbálni. Dörzsöljük be egy kevés kukoricadarával a fordítottbőr cipőinket, és hagyjuk így pár órán keresztül, majd keféljük le. A kukoricadara még a komolyabb zsírfoltokat is magába szívja.

7. Mit tehetünk, ha szorít a cipő?

A jegelés egy nagyon jó megoldás lehet. Töltsünk meg egy kisebb neylonzacskót vízzel,és tegyük bele a cipőbe, majd tegyük a lábbelit a fagyasztóba egy éjszakára. Reggel, mikor kivettük a hűtőből a cipőt, még hagyjuk kb. húsz percig a jeges zacskót benne, majd távolítsuk el.

8. Ha túl szűk a magassarkú cipő, ezt kell tenni

Sokan esküsznek erre a módszerre, hiszen nagyon hatékony. Amikor magassarkút húzunk, lábunk kissé előrecsúszik, így az elkeskenyedő első rész nyomhatja a lábujjakat. Csupán annyit kell tenni a probléma ellen, hogy a harmadik, és a negyedik lábujjat összeragasztjuk egy csík sebtapasszal. Így sokkal kényelmesebb lesz a magassarkú cipő viselése.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: netbulvar.net

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial