Divat / Tippek

Teltkarcsú vagy? Így lehetsz trendi! A molett formák is lehetnek szépek, kívánatosak, csak tudd, hogy miképpen viseld!

loading...

A molett formák is lehetnek szépek, kívánatosak, csak tudd, hogy miképpen viseld!

Lehet, hogy az évek alatt rakódott rád az a felesleg, amiről úgy gondolod, hogy meg kellene szabadulni, de inkább az elfogadás felé kellene indulnod ? írja aTeltvilág.

Ha egészséges vagy, akkor ne foglalkozz azzal, hogy rajtad van tíz kiló felesleges, hiszen a férfiak (akkor is, ha nem, hiszed) a nőisen kerek, puha formákat szeretik jobban ? nem a sovány, csontos testeket.

Ahhoz, hogy el tud fogadni magadat, nézd meg, hogy melyik típusba tartozol, ezzel már egy lépést tettél az elfogadás és a stílusos öltözködés felé.

Az ideális ruhadarabok kiválasztásakor tisztában kell lenned azzal, hogy milyen magas vagy, tudnod kell a váll-derék-csípő arányával.

Nézzük a típusokat!

Galamb

A mellbőség és a csípőbőség közel azonos méreteket mutat, így szinte egy vonalba kerül a törzsed. A súlytöbblet a deréktájékon található.

Homokóra

A mellbőség és a csípőbőség között nincs különbség, de a derék vékonyabb a két másik méretnél. Az összhatásban a női testen egyenletesen van lerakódva a ?felesleg?.

Deltás

Az úszóknak van jellemzően ilyen testük: széles váll, keskeny csípő, a derék a kettő között valahol. Összhatásban a felsőtest vastag, az alsó test vékonyabb.

Körte

Legjellemzőbben az irodai alkalmazottaknak alakul ki a körteforma. Alul szélesebb, felül keskenyebb test a jellemző, azaz a vállak kisebbek, mint a csípő.

Mire figyelj oda, ha trendi öltözetet akarsz összeállítani?

Minták

Először is a mintákkal kell tisztába lenned, hiszen nem minden minta viselhető minden testen.

loading...

A legjobb megoldás az, ha több ruhát próbálsz fel egy-egy vásárlás alkalmával, mint amennyit meg is vásárolsz, hiszen így lesz összehasonlítási alapod annak megítélésére, hogy mi áll jól neked és mi nem.

Amit már most meg lehet súgni, és ruhapróbákon jusson eszedbe: a keresztcsík szélesít, a hosszanti csík nyújt ? optikailag az előző mintában szélesebbnek látszol, mint amilyen vagy, az utóbbi mintás ruhadarabok viszont optikailag megnyújtják a testedet.

A ?V? formában összefutó csíkozás is nyújtó hatással van a kinézetedre.

Ha mindenképpen szeretnél egy-két mintás darabot is választani, akkor kerüld a nagy mintákat, inkább kisebb méretű minták az ajánlottak a teltkarcsúak számára. A virágmintás, a pöttyös mintáknál az lenne a legideálisabb, ha sötét alapon kicsi, világos mintákat választanál. A nagyméretű minták esetében olyat válassz, ahol a minták kontúrvonalakat is tartalmaznak, így nem nagyít, hanem díszít a minta.

Bátrabban használd a színeket!

A színekkel való kapcsolat sok nőt elbizonytalanít, nem csak a moletteket érinti a probléma, hanem sok vékonyabb hölgy sem biztos abban, hogy milyen színeket hordhat bátran. A színekkel kapcsolatban is meghatározható egy állandó szabály: a sötétek keskenyítenek, a világosak teltebbé tesznek.

A teltek számára fontos az is, hogy milyen formájú a testük, hiszen a világos színű felső egy körte formájú hölgyön jól mutat, hiszen kiegyenlíti az alsó és felső test aránytalanságait, feltéve persze, hogy nadrágnak sötét színű darabot választ.

deltás típusúaknál éppen fordítva működik, az ő esetükben a felsőrészre inkább sötétebb felsőt, pulóvert válasszanak, nadrágként pedig egy világosabb árnyalatot.

galamb típusú alakok esetében azt kell figyelembe venni, hogy deréktájra ne kerüljön világos szín, mert az, az egyébként is alig meglévő derekat is összemossa az alsó- és felsőtesttel.

Egy női viselet összeállításkor biztosan előtérbe kerül a szoknya viseletének kérdése is. Szoknya esetében nem csak a színe, hanem a szabása és a hossza is fontos egy telt test öltöztetésénél.

homokóra a legszerencsésebb ebben az esetben, hiszen ez az alak bármilyen szabású szoknyát felvehet. A deltás testűeknél és a galamb formájúak esetében az egyenes szabású vagy az ?A? vonal az előnyös. Minél hosszabb a szoknya, annál inkább nyújtja az alakot optikailag.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: netbulvar.eu
Forrás: netbulvar.eu
Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial