Háztartás

Természetes penészgátló spray. Gyorsan eltűnik a falakról!

loading...

Ha otthonában túl magas a páratartalom, akkor penészesedésre lehet számítani. Mint tudjuk, ez nagyon veszélyes, és a penészes otthonban való tartózkodás súlyos légúti megbetegedésekhez vezethet. Amint észreveszi az első barna foltokat a mennyezetén, ne habozzon, készítsen természetes penészspray-t.

Sokunknak eszébe sem jut, hogy a penész elpusztítására valami természetes szert használjunk. A bolti vegyszerek nagyon veszélyesek, ezért ha ezekkel akarja kezelni a falakat, jobb, ha néhány napra elhagyja otthonát. Más lesz a helyzet a természetes szerekkel.

Természetes penészspray

loading...

A legolcsóbb és leghatékonyabb módja annak, hogy megszabaduljon a falakon lévő penésztől, az ecet. Ennek 6-10 százalékos ecetsavtartalmúnak kell lennie. Ennek nagyon alacsony a pH-értéke, ami azt jelenti, hogy a penész nem lesz képes tovább szaporodni. Hogyan kell elkészíteni a spray-t? Egyszerűen öntse az ecetet egy szórófejes flakonba, és fújja rá a penésszel borított falra. Ezután törölje le az egészet egy törülközővel, és ismételje meg a folyamatot, ha penésznyomok maradnak.

Ha több hónapja fennálló vastag szennyeződéssel van dolga, akkor a legjobb, ha speciális tisztítószert használ. Keverjen össze ecetet, vizet és szódabikarbónát, hogy sűrű pasztát kapjon. Vigye fel a penészre, és várjon egy órát. Ez idő elteltével törölje le az egészet egy nedves szivaccsal, és törölközővel törölje szárazra a falakat.

Nincs otthon ecet? Keressen teafaolajat

A teafaolajat leginkább a kozmetikumokban használják, de egyre népszerűbb a mindennapi takarításban is. Antibakteriális és gombaölő tulajdonságokkal rendelkezik, így a penész ellen is bevetheti. Keverjen össze 2 evőkanál teafaolajat 2 csésze vízzel, és öntse egy szórófejes flakonba. Fújja be a falakat, és hagyja hatni 3-4 napig, hogy a hatóanyagok reagálhassanak. Ez idő elteltével a legjobb, ha szappannal és vízzel lemossa a falakat, és papírtörlővel megszárítja. Egy hét múlva ismételje meg az eljárást, még akkor is, ha nem látható penész.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial