Család

A házad ezért nem fog kelleni a gyerekeidnek sohasem

Alexandru Borodi a belorusz származású híres építész a következőket nyilatkozta építész kollégáinak egy építész találkozón:

1. Egy lakást két ember számára építenek

Az elmúlt 15 év alatt több mint 500 házat építettünk és az esetek 95%-ában az emberek nem tudták mit is akarnak, a házaspárok jelentéktelen dolgokon vitáztak és a legfontosabb dolgokról egyáltalán nem is beszéltek. Lássuk csak mi a legfontosabb dolog akkor amikor házat építesz? Nagyon fontos tudni azt, hogy a te házad nem fog kelleni a gyerekeidnek. Napjainkban nagyon dinamikus világban élünk a mai lakások már nem úgy épülnek mint a régi házak, amelyekben esetleg két család is együtt lakott. Ma már egyre kevesebben laknak a szülői házban ezért nincs értelme nagy házat építeni hiszen csak pénz pazarlás, főleg abban az esetben, ha tudod hogy a gyerekeid úgysem fognak veled egy fedél alatt élni.

2. Kisebb dolgokon spórolunk és kényelmesebben élünk

Ha spórolni szeretnél egy ház építésénél akkor csak egy emeletes házat építs, manzárd nélkül, így  rengeteg pénzt spórolhatsz. Sokkal kevesebb pénzbe kerül egy olyan ház, aminek csak egy emelete van. Vedd számításba az anyagi helyzetedet is, hiszen egy ház felépítése nem tarthat 10-  15 évig mert akkor sohasem fejezet be.

3. Válogasd meg figyelmesen azokat az embereket akik a házad építik

A kőművesek sokszor előre kérnek pénzt, aztán jönnek a festők és azt kérdezik, ki húzta fel ilyen rondán ezeket a falakat? Közben ők is kérnék előleget a munkájukért. Majd jön a mesterember aki csempét rak és ő a festők munkáját becsmérli, de persze ő is kér előleget. Ezért kell alaposan megválogatni a mesterembereket főleg azokra figyelj, akik 10 órakor kezdik a munkát és 16 órakor hazamennek és még pénzt is kérnék előlegbe. Az ilyen embereket küldd el és keress másokat helyettük.

4. Tervezzük meg, hol mekkora tér legyen

A ház belsejét úgy kell megalkotni, hogy mosogatás közben is lásd ki megy el az utcán, a szabadtéri grillező pedig olyan helyen legyen elhelyezve ahonnan látszik a napnyugta. Ez lehet, hogy a ház hátánál lesz, vagy épp ellenkezőleg az előtted elhaladó út szélén, ez ne jelentsen problémát, még akkor sem ha az arrafelé haladó emberek belátnak.

5. Kérdezd meg magadtól, hogy szükséged van-e kerti medencére

Általában a következő dolog történik azokkal az emberekkel akiknek medence van az udvarán vagy a kertjében: első héten az egész család naponta kétszer is használja a medencét, második héten már csak naponta egyszer. Egy hónap elteltével egyszer egy héten veszik igénybe a medencét, három hónap elteltével a békák otthonává válik. A gazdag emberek feleségei ráérnek egész nap a medencében fürdőzni, mi viszont, a munkából élő emberek nem érünk rá ilyesmire.

6. Kérdezd meg magadtól, hogy szükséged van-e garázsra

Körülbelül az emberek 5%- a tartja az autóját a garázsban. Hogy miért? Azért mert a kényelem nagy úr és ha az autódat garázsban tartod, akkor nagyon kényelmetlen minden egyes alkalommal a garázs ajtaját kinyitni ahányszor autóval távozol és bezárni amikor haza térsz. Általában a garázs rövid időn belül lomtárrá válik, mert az olyan dolgaidat fogod ott tartani amelyeket nem használsz minden nap. Ezért gondolkodj el rajta, hogy szükséged van-e garázsra, hiszen pénzbe is kerül a megépítése és nem biztos, hogy arra a célra fogod használni amire kellene.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: ketkes.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial