Sok ételnek fontos alapanyaga, ezért minden nap használunk néhány hagymát. Sok előnye ellenére van egy hátránya – sírni kezdünk tőle. Elárulunk egy trükköt, hogyan tárolja a hagymát, hogy ne sírjon vágás közben.
A sült hagyma illata mindig vonzó, de a szeletelés folyamata nem az. Ez a zöldség olyan illékony vegyületeket bocsát ki, amelyek irritálják az orrot és a szemet. Ettől sírva fakadunk és dörzsöljük a szemünket, ami még rosszabbá teszi a helyzetet. Elég egy egyszerű trükk, és a probléma megszűnik.
Miért tartsuk a hagymát a fagyasztóban?
Mielőtt felszeletelnénk egy hagymát, tegyük 15 percre a fagyasztóba, mielőtt kivesszük. Az alacsony hőmérséklet lelassítja a kémiai reakciókat, és megakadályozza az irritáló vegyületek gyors felszabadulását. Általában sok embernek megvan a maga módja a hagymavágásra. Vannak, akik úszószemüveget vagy akár teljes búvármaszkot vesznek fel. Oldalról nézve komikusan néznek ki, de ez egy hatékony módszer, amely nem irritálja a szemet. Zöldségvágáskor fontos, hogy a kés mindig éles legyen. Ez határozza meg, hogy mennyi ideig tart a hagyma aprítása, és senki sem akarja, hogy túl sokáig tartson.
Hogyan kell hagymát vágni?
Minden attól függ, hogy milyen formájú zöldséget szeretünk. A hagymát többféleképpen lehet felszeletelni.
Hámozza meg a hagymát, vágja félbe és hosszában, majd fordítsa az oldalára, és kezdje el keresztben vágni. Így tökéletes kockákat kapunk.
Hosszanti csíkokra vágva. Hagyja az alsó részét vágatlanul, majd fordítsa meg a zöldséget, és kezdje el keresztben szeletelni. Ez biztosítja, hogy a hagyma egyenletesen csíkokra legyen vágva.
Egyszerűen hámozza meg és szeletelje fel a hagymát nagyon vékonyra. Így tökéletes salátákhoz vagy szendvicsekhez.
A hagymát félbe is vághatja, majd hosszában is. Ezután már csak 90 fokban el kell fordítania, és már szeletelheti is. Ez egy nagyon egyszerű módszer.
Reméljük, a cikk elnyerte a tetszését és nem felejti el, hogy megossza a barátaival és családtagjaival is. Köszönjük.