A téli dió kiürítése egyszerű – egy apró trükkel. Mindössze egy igazán egyszerű áztatásra kell hagyatkoznod. A dióhéjhántolás áztatással nagyon egyszerű és könnyű. Csak kövesse az alábbi lépéseket:
Hogyan áztassuk be a diót
Csak néhány egyszerű lépést kell követni
Öntsön annyi vizet egy tálba vagy edénybe, hogy a dió teljesen elmerüljön benne.
Adja a diót a vizes edénybe. Győződjön meg róla, hogy teljesen elmerültek.
Hagyja a diót a tálban vagy a tartályban legalább 4 órán át, de lehetőleg egész éjszaka ázni.
Ezután öntse le a vizet, és öblítse le a diót tiszta vízzel.
Fogjon meg minden egyes diót, és egyszerűen nyomja össze mindkét végét, amíg a héj ki nem nyílik, és a magot könnyen ki nem tudja hámozni. Ha a dió nem akar könnyen feltörni, tovább is áztathatja, vagy hagyhatja a sütőben alacsony hőmérsékleten kb. 15 percig száradni, hogy a héj fellazuljon.
Hogyan tároljuk a héjas diót?
A fagyasztó segíthet. A fagyasztó a legjobb módja a héjas diófélék tárolásának. A dió szivárgásmentes zacskókban vagy más tárolóedényekben legfeljebb 1 évig eltartható, utána azonban kezdi elveszíteni jellegzetes ízét. Ezért feltétlenül jelölje meg a tárolóedényeken a fagyasztás dátumát.
Hogyan tartósítsuk a diót?
Ha nincs hely a hűtőszekrényben vagy a fagyasztóban, és a kamra nem egész évben hideg, akkor folyamodjunk nagyanyáink szokásaihoz, és egyszerűen üvegezzük be a diót. Tegyük a száraz dióbelet a perem alatt 1 cm-rel az üvegbe, és a szokásos módon, 85 °C-on kb. 20 percig főzzük az üvegben. Nem lesz semmi baja, és legalább a következő diószezonig eláll. De egyes háziasszonyok szerint több évig is eláll. Az üveget sötét és nem túl meleg helyen tárolja.
Reméljük, a cikk elnyerte a tetszését és nem felejti el, hogy megossza a barátaival és családtagjaival is. Köszönjük.