Egészség

KEMOTERÁPIA NÉLKÜL ELMULASZTHATÓ A RÁK? VALAMI ELKÉPESZTŐT CSINÁLTAK OLASZ ORVOSOK

Olaszországban egy áttörést jelentő beavatkozást végeztek. Most először egy páciens szervezetében mikrohullámmal felforrósított tűvel elpusztították  a nem operálható rosszindulatú áttétes májtumort.

Forró tűt visznek be a daganatba, ami elpusztul ettől. Az új eljárás, amely az úgynevezett “mikrohullámú termoabláció”, fellazítja a tumor (és az áttétes formák) a máj, a vese, a tüdő, a pajzsmirigy és a csont szöveteket. A beteget altatni, érzésteleníteni sem kell, mert nem fájdalmas a beavatkozás, és a néhány perces műtét akár rögtön elpusztítja a tumort, sokszor kemoterápiára sincs szükség. Az új kezelés forradalmasítja a rákgyógyászat egyes ágait.

fzhdfghfghult

November 15-én hajtották végre az első ilyen kezelést! A műtét tíz perces volt csupán, a beteg, Chioggia 65 éves asszony volt súlyos áttétes májdaganattal.

A “mikrohullámú termoabláció” magyarázatát a vezető sebész Salvatore Ramuscello mutatta be röviden: – Ez teljesen új eljárás, amely során a mikrohullámú generátorral összekötött, végberendezéses antennát, ultrahang segítségével visszük be, közvetlenül a beteg szövetbe. Az antennában gyorsan növekedik a hőmérséklet, amely szabályozott és lokalizált, így okozva a pusztulását a beteg szövetben a lehető legnagyobb pontossággal.Például a tegnapi beavatkozásnál egy kis 2-3 mm-es bemetszéssel értük el a daganatot és kezeltük közvetlenül a tumort. A hő intenzitását és időtartamát addig alkalmazzuk, amíg a daganat mérete csökken, majd megsemmisül. Ily módon elkerülhető a sebészeti eltávolítás, és a regenerációs idő jóval rövidebb!

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: szupertanacsokhu.hu

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial