Egészség / Tippek

Így aktiválja egy maroknyi, magnéziumban gazdag pekándió a test hasi zsírégető erejét!

Nyersen vagy pirítva a pekándió az egyik legegészségesebb fogyókúrás táplálék. Tápanyagokban gazdag, elnyomja az éhséget, alacsony a kalóriatartalma és serkenti az anyagcserét is. A pekándióban sok fehérje, antioxidáns, több mint 19 vitamin és ásványi anyag – E-vitamin, cink, magnézium – található.

Ez a súlycsökkentő táplálék egyszerűen legyőzhetetlen!

A “dió paradoxon”

Évek óta az egészség megőrzésében jártas szakemberek arra figyelmeztetnek, óvatosak legyünk a dióval annak magas zsír- és energiatartalma miatt. Egy nemrégiben megjelent tanulmány szerint a diófélék magas zsír- és energiatartalmú élelmiszerek, de a bizonyítékok azt mutatják, hogy egyáltalán nem jelentenek veszélyt az egészségre, sőt, még a fogyást is elősegítik. Ezt a látszólagos ellenmondást nevezik “dió paradoxonnak”

Kiderült, hogy fogyás tekintetében a pekándió az egyik legjobb, amit ehetünk. Ezek a finom diók nagy mennyiségben tartalmaznak egészséges, többszörösen telítetlen zsírsavakat. A kutatások azt mutatják, hogy azok, akiknek a szervezetben bőségesen van ezekből a zsírsavakból, kisebb testsúllyal rendelkeznek. Összesen 31 tanulmány mutatta azt, hogy akik rendszeresen ettek diót, azok karcsúbbak voltak és könnyebben is adták le a felesleges kilókat.

Pekándió: Egészséges csemege fogyáshoz

Még egy maroknyi pekándió is nagy adagban tartalmaz olyan fontos ásványi anyagokat, mint a kálcium és a kálium, valamint esszenciális vitaminokat, mint az A- és a C-vitamin, valamint az energiát adó B-vitamin komplex. De leginkább a pekándióban lévő E-vitamin, cink és magnézium segítik elő a fogyást.

Az E- és a K-vitamin együtt vörösvérsejteket hoznak létre, melyek növelik a sejtek oxigénellátást és serkentik az anyagcserét. Az E-vitamin hozzájárul az izomépítéshez is, hatékonyabbá teszi az izmokat és növeli a sovány izomtömeget. Egy 246 résztvevővel végzett vizsgálatban kevesebb volt a hasi elhízás mértéke azoknál, akiknek szervezetében magasabb volt az E-vitamin szintje.

A cink javítja a cukor felhasználását és metabolizációját. Ezzel megelőzi a zsírlerakódások kialakulását, azaz távol tartja a felesleges kilókat. Ráadásul a cink erősíti az immunrendszert és elősegíti a sebgyógyulást.

A magnézium több mint 300 különböző anyagcsere folyamatban vesz részt szerte a testben. Meghatározza, hogy a szervezet milyen gyorsan képes a glükózt energiává alakítani. Ezáltal több energiát ad és alacsonyan tartja a vérucukorszintet. Tanulmányok során azt tapasztalták, hogy aki növeli a magnézium bevitelt, az gyorsabban fogy és serkenti az anyagcseréjét is, ami alapvető az egészséges testsúly megtartásához.

A pekándió antioxidáns tulajdonságai

Az USDA által tesztelt 277 féle élelmiszer és dióféle közül a pekándiónak lett a legmagasabb az antioxidáns tartalma. Ezek az antioxidánsok biztonságot nyújtanak a sejteknek a szabadgyökökkel szemben, melyek megzavarják a test egyes rendszereit és folyamatait, pl. az anyagcserét is. Az erőteljes antioxidáns hatással rendelkező béta-szitoszterol teszi ki a pekándió antioxidáns tartalmának 90%-át.

Az E-vitaminnak szintén fontos szerep jut. Befolyásolja az anyagcserét és fontos antioxidáns is. Az E-vitamin 8 különböző fajtája közül kettő, az alfa- és a gamma-tokoferol megtalálható a pekándióban, ezek antioxidáns hatásuk mellett a vért is megtisztítják a méreganyagoktól.

Mit tehet egy marék dió érted?

Egyetemi vizsgálatok szerint a pekándió karcsúsít. Fehérjét és zsírsavakat is tartalmaz, ezektől kevésbé érezzük magunkat éhesnek, miközben rengeteg tápanyaghoz jutunk. Olyan vitaminok és ásványi anyagok is jelen vannak benne, melyek segítenek a vércukorszint szabályozásában és az anyagcsere serkentésében. Ha a legtöbb hasznos tulajdonságát szeretnénk élvezni, bio pekándiót rágcsáljunk!

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: ketkes.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial