Recept

Sütőben sült vajas, fokhagymás burgonya – Ez egy valódi kihívás, hogy ne fald fel az egészet

Ma egy eredeti portugál recept alapján készült sült burgonyát szeretnénk bemutatni nektek.Ez az étel nagyon ízletes, húsok mellé kiváló köret, de önmagában is fogyasztható mert laktató és finom.

Hozzávalók:

  • 8 db burgonya,
  • 30 g vaj,
  • 2 kiskanál rozmaring,
  • 4 gerezd fokhagyma,
  • 40 ml olívaolaj,
  • durva szemű só, ízlés szerint.

Elkészítés:

Mossuk meg a burgonyát, majd főzzük meg héjában. Amikor megfőtt, hagyjuk hűlni, majd nyomkodjuk meg a burgonyákat egyenként egy kanállal úgy, hogy megrepedjenek, de ne törjenek teljesen össze.

gsfgdfg0001Az olívaolajat öntsük egy tepsibe, vagy hőálló tálba, majd szórjuk bele egyenletesen az apróra vágott fokhagymát, rakjuk rá a burgonyákat a repedt oldalukkal felfelé, szórjuk meg sóval és rozmaringgal. A vajat vágjuk kisebb kockára és minden darab burgonyára tegyünk egy kis kocka vajat, ezután meglocsolhatjuk egy kevés olívaolajjal is.

sdgfsdfasfszet00003

Előmelegített sütőben süssük a burgonyát 180-200 fokon, ameddig szép piros színt kap majd, ha elkészült melegen tálaljuk. Az elkészült burgonyát megszórhatjuk apróra vágott újhagymával és már fogyaszthatjuk is. Jó étvágyat!

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: ketkes.com
Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial