Egészség / Tippek

A szívrohamot hónapokkal előre jelzi még akár a hajad is! Így figyelmeztet

loading...

Az orvosok szerint az emberi test minden változása megváltoztatja a hajunkat is. Azt találták, hogy a hajunk figyelmeztet minket pár hónappal a szívroham előfordulása előtt.

Így:

A kortizol egy stressz hormon, amely ha megemelkedik a szervezetben, akkor ez a jele lehet egy szívrohamnak, akár hónapokkal a bekövetkezése előtt.

Kanadai tudósok azt kutatták hogy a házasság, a pénzügyi és a munkahelyi problémák hogyan növelhetik a szívbetegségek kockázatát, és arra a következtetésre jutottak, hogy van egy biológiai jel, amely figyelmeztet minket a szívroham kockázatára.

Professzor Stan Van Mind és Gideon Koran a Western Ontario Egyetemen azt állítják, hogy a kortizolszint a vizelet, a nyál és a vér-analízis révén határozható meg, és ezek az elemzések csak néhány napot és órát jelentettek a szívinfarktust megelőzően.

loading...

A hajanalízis is különböző dolgokat mutathat. A haj növekedése havonta körülbelül 1 cm, és ha megfigyelsz egy hosszabb szálat, akkor látod rajta a stresszes időszakokat, a  haj vastagságában.

A kutatás során 283 hatvanöt és nyolcvanöt év közötti személytől vettek hajmintát, amiből megállapították az alanyok kortizolszintjének alakulását az előző három hónapban. Az eredmények azt mutatták, hogy a magas kortizolszinttel rendelkező személyek kórtörténetében nagyobb valószínűséggel fordult elő szívkoszorúér-betegség, stroke, perifériás érbetegség és diabétesz. A kutatók ugyanakkor azt is hangsúlyozták, hogy bár eredményeik kapcsolatot mutattak ki a stresszhormon szintje és a kardiológiai kockázat között, ez még nem bizonyít ok-okozati összefüggést.

Egyéb tünetek:

Erős mellkasi fájdalom, bár nem minden mellkasi fájdalom a szívroham tünete. A lábakban, a karokban, a nyakban és az állkapocsban is fájdalmat tapasztalhat. Továbbá sokan hányingert, izzadást, légzési problémákat és gyomorfájdalmat éreznek.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: aztbeszelik.com
Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial