Blogolunk / Egészség

Sós pálinka, méz, mustár, só és szódabikarbóna

Sok körültekintő ember tart a szekrényében egy titkos gyógymódot egy bizonyos betegségre. Ezért két ilyen eszközről szeretnék beszélni.


Az első ősi gyógymód, amely hasznos, ha a házban van – csak a biztonság kedvéért – sós pálinka. Használható fejfájás, ízületi fájdalmak, hőhullámok, menopauza alatti hőhullámok kezelésére. Ízületi fájdalmak és fejfájás esetén naponta többször dörzsölje be a fájó pontokat és a homlokot, valamint belsőleg is beveheti egy evőkanálnyi mennyiségben, 1/4 csésze vízben hígítva. Menopauza alatti hőhullámokra – csak reggel szájon át alkalmazza. Megfázás és influenza esetén is fogyasztható.

A sós pálinkát így készítik: egy palackba 3/4 -ig töltünk pálinkát, majd majd annyi finom sót öntünk bele, hogy a tetejét ellepje, majd egy percig rázzuk. Hagyjuk állni, ha a só leülepedett, máris felhasználható. Alkalmazás közben ne rázza fel.


A második gyógymód különösen jól működik, ha a térde fáj, de más ízületi fájdalmak esetén is alkalmazható. Három-négy alkalom elegendő ahhoz, hogy hosszú időre megszabaduljon a fájdalomtól. A hát alsó részét és a gyulladt izmokat is kezelheti. Használja az alábbi borogatást. Ha a keverék éget, törölje le nedves ruhával, törölje szárazra, kenje be krémmel vagy növényi olajjal, és tartsa melegen.

Készítsen keveréket: vegyen mézet, és mustárt egyenlő arányban, sót és szódabikarbónát, keverje össze, és dörzsölés nélkül vigye fel a fájó területre. Tekerje be fóliába és gyapjúkendőbe vagy hasonlóba, hogy befedje a fájó területet.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial