Annyira finom, hogy naponta meg lehetne enni!
Hozzávalók
- 30 dkg finomliszt,
- 30 dkg héjában főtt burgonya (tisztán mérve),
- 25 dkg párizsi (vagy egyéb, nem zsíros felvágott),
- 1 tojás,
- 3 dkg olvasztott margarin,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 1 csapott teáskanál só,
- olaj a sütéshez és tejföl a tetejére.
Elkészítés
Az áttört burgonyát összegyúrjuk a liszttel, a tojással, az olvasztott margarinnal, a sóval és a zúzott fokhagymával ízesítjük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, egyenletesen rászórjuk a ledarált felvágottat, majd négyrét összehajtva jól össze is nyomjuk. Ezután fél cm vastagra ismét kinyújtjuk, és a legnagyobb méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A lángosokat kissé kihúzogatjuk, majd bő, forró olajban szép piros-ropogósra sütjük mindkét oldalán. A lecsöpögtetett lángost megkenjük a kissé megsózott tejföllel, ha van otthon sajt, még azzal is megszórhatjuk, és frissen fogyasztjuk.
Elkészítési ideje: burgonyafőzéssel együtt kb. 1 óra 15 perc
Forrás: bidista.com