Egészség / Tippek

Ők azok az orvosok, akik felfedeztek egy lehetséges kezelést a vastagbél, a mell és a bőrrák ellen!

loading...

A fényképen azok az orvosok láthatóak, akik életmentő terápiát alkottak.A Granada egyetemén (UGR)  dolgozó tudósok egy olyan gyógyszert fejlesztettek ki, amely kezelheti a vastagbélrákot, a mellrákot és a bőrrákot.

A kísérleteik szerint a tumorok 50%-al csökkenthetőek 41 nap kezeléssel. A gyógyszert hetente kétszer kell beadniuk a betegeknek.

A gyógyszert eddig csak egereken tesztelték

Az életmentő kutatást az UGR kutatói végezték. A kutatás vezetői Joaquín Campos Rosa professzor, Juan Antonio Marchal Corrales.

Alacsony toxicitású gyógyszer

A gyógyszer egyik legnagyobb előnye, hogy nem toxikus. A kutatás folyamán semmilyen mellékhatást nem fedeztek fel és egyetlen egészséges sejt sem sérült meg.

loading...

Ezt a készítményt nagy mennyiségben lehet előállítani.

A kutatás kezdeti szakaszában a tudósoknak sikerült létrehozniuk egy gyógyszer (Bozepinib), amely kezeli a rákos sejteket, de az elkészítése nagyon nehéz és csak kis adagot tudnak előállítani.

A kutatás 22 éve zajlik

A tudósok 1993-óta dolgoznak a gyógymódon. Annak érdekében, hogy megtudják, hogy az emberi testet képes kezelni a gyógyszer, egerekbe ültettek emberi sejteket.

A kezelés gátolja a rákos sejtek növekedését. Lehetséges, hogy ez a kutatás a legjobb eredmény az elmúlt évek folyamán, amely úgy gyógyítja a betegeket, hogy közben nem árt az egészséges sejteknek.

A következő lépés: a hasnyálmirigy és a tüdőrák

A csodás eredmények láttán a kutatók most a tüdő és a hasnyálmirigyrák elleni gyógyszer kifejlesztésén dolgoznak. Az elmúlt két hónap folyamán a kutatócsoport 124.930 euro támogatást kapott az állam részéről, míg 20.000 euro támogatást magán emberektől.

A hivatalos videó a kutatókkal:

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.
Forrás: bidista.com
Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial