Egészség / Tippek

Nézd, ez a 25 legjobb lúgosító élelmiszer! Ezek megszabadíthatnak a zsírtól, segíthetnek a szívbetegségek és a rák megelőzésében!

Rengetegszer hallhattuk már, hogy a feldolgozott élelmiszerek és a félkész ételek egészségtelen, ettől függetlenül mégis akadnak közöttük olyanok, amelyeket a mindennapok folyamán fogyasztunk. A gyors ételek, a genetikailag módosított élelmiszerek és a cukor károsak az egészségre, de annyira ízletesek. Mi az oka annak, hogy károsak ezek az élelmiszerek?

Az a probléma, hogy ezek mind  savas ételek. A bennük lévő adalékanyagok és más szerek a gyomrunkba jutva megnövelik a gyomorsavat. Számunkra pedig a legegészségesebb, ha lúgosító ételeket fogyasztunk. Amennyiben nem figyelünk oda az étkezésünkre, annak súlyos hatásai lehetnek: megnövekedett gyomorsav termelés, az emésztőrendszer helytelen működése, álmosság, szájszag, bőrirritáció, folyamatos fáradtság.

Amennyiben fontos számodra az egészséged, mindent meg kell tenned annak érdekében, hogy megfelelően táplálkozz.

Szerencsére elegendő a következő 25 lúgosító élelmiszert beiktatnod a napi étrendedbe:

1. Sárgadinnye

Fantasztikus gyümölcs, amely megtisztítja a szervezeted. A leglúgosabb élelmiszer, 8.5-s értékkel. Rostokban gazdag és 92%-a víz.

2. Hajdina

Ha a búzát kedveled, akkor még nem tudod, milyen jótékony hatásai vannak a hajdinának. Tápláló élelmiszer, amely egész nap energiát ad és segít a szív egészségének a megőrzésében. Tehát érdemes hajdinát fogyasztani, mivel sok betegségtől megvédhet, többek között a szívproblémáktól.

3. Olívaolaj

Mindannyian tudjuk, hogy nagyon egészséges és érdemes gyakran fogyasztani. Magas az E vitamin tartalma és jótékony zsírsavakat tartalmaz.

4. Lenmag

A lenmag tele van rostokkal. A hölgyek számára klimax esetén jótékony hatású lehet.

Ezek az alap élelmiszerek, amelyeket érdemes beiktatnunk az étrendünkbe, de mutatunk még néhány nagyon jótékony hatású élelmiszert:

  • Avokádó: a jótékony zsírsavai jó hatással vannak a szívre.
  • Banán: lúgosító hatású, az egyik legjobb tápanyag, a szervezet elsavasodása esetén.
  • Erdei gyümölcsök: minden erdei gyümölcs semlegesíti a lúgos ételek kellemetlen hatásait.
  • Répa: béta karotint tartalmaz, ami javítja a látást.
  • Fokhagyma: csökkenti a magas vérnyomást.
  • Brokkoli: csökkenti a koleszterinszintet.
  • Szőlő: csökkenti a magas vérnyomást.
  • Ananász: lúgosító hatású.
  • Citrom: savas gyümölcsnek gondolják, de lúgosító hatású.
  • Kelbimbó: a leghatékonyabb rákmegelőző zöldség.
  • Savanyú káposzta: olyan anyagokat tartalmaz a többi savanyúsággal együtt, amelyek fontosak a test számára.
  • Karfiol: remekül helyettesíthető vele a kenyér.
  • Tengeri algák: csökkenti a gyomorsavat.
  • Kerti laboda: szabályozza a vércukorszintet.
  • Uborka: 90%-a víz, 10%-ban olyan anyagokat tartalmaz, amelyek megszépítik a bőrt.
  • Petrezselyem: segít a szervezetben lévő méreganyagok kihajtásában.
  • Mangó: kitisztítja az elzsírosodott bélrendszert.
  • Spenót: lúgosító hatású és ritka vitaminok is megtalálhatóak benne.
  • Narancs: megvéd a megfázástól.
  • Papaja: természetes hashajtó, amely kiűzi a szervezetből a méreganyagokat.

Jó egészséget kívánunk!

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: ketkes.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial