Blogolunk / Egészség / Tippek

NE HAGYD FIGYELMEN KÍVÜL! 7 Jel amik figyelmeztethetnek, hogy a veséd veszélyben van

loading...

A vesék nélkülözhetetlenek az egészséges élethez, mivel tisztítják és méregtelenítik a szervezetet, naponta 10-150 liter vért szűrnek át.

A vese a gerinceseknél a kiválasztás szerve: felelős a szervezet anyagcseréje közben keletkezett vízoldékony anyagcsere-végtermékek eltávolításáért, valamint alapvető szerepe van a só- és vízháztartás szabályozásában, a homeosztázis fenntartásában. Ezen kívül számos egyéb, kevésbé közismert működése van, mint például a vérnyomást szabályozó, vörösvértest termelést beindító és a kalciumanyagcserét szabályzó anyagok termelése. Emberben a hasüreg hátsó részén, a hashártya mögötti térben, a retroperitoneumban, az ágyéki gerinc két oldalán található, páros szerv.

Azonban, ha nem megfelelően működik, az egész test veszélyben van. Ezért jó tudni, hogy bizonyos tüneteket, nem szabad figyelmen kívül hagyni, így megakadályozva a vese károsodását még időben.

ziurtfffhg

7  Jel amik figyelmeztetnek, hogy a veséd veszélyben van

  • Változások a vizeletben, mint például:

Sötét vizelet

Kis mennyiségű vizelet

Gyakori éjszakai vizelés

Nyomást érzel vizelés közben

  • Duzzanatok
loading...

Abban az esetben, ha nem megfelelő a veseműködés, a szervezet nem tudja eltávolítani a felesleges folyadékot, és ez oda vet, hogy megduzzad, felpuffad, az arc, és a végtagok.

  • Bőrkiütések

Ha nem megfelelő a vese működése, sok káros anyag marad a vérben, amely tovább teszi a bőrünkhöz és kiütéseket, viszketést okoz. Krémek és más kozmetikai termékek segíthetnek a panaszok megszüntetésében, de ez csak felszíni kezelés. Orvossal nézesd meg inkább a vesédet.

  • Fémes íz a szájban

Sok káros anyag a vérben, ezért megváltozik az íze élelmiszereknek és kellemetlen leheletet okoz. A rossz étvágy szintén jele lehet a rossz veseműködésnek.

  • Légszomj

Vesekárosodást is vezethet, ha légszomjad van, mivel a rossz vesék miatt kevesebb oxigént szállít a vér a tüdőbe.

  • Fájdalom

Ha háton a vese magasságában érzel fájdalmat, az jele lehet a kialakult vesekőnek.

  • Fáradtság

Ha a vesék nem működnek megfelelően, a vörösvértestek száma csökken, és fáradtság léphet fel, és ez hatással lesz az agyra és az izmokra is. Ez is egy jele a súlyos vérszegénységnek.

fjfgjfgjfgf8

SOHA ne hagy figyelmen kívül a jeleket!

Mindent egybevetve, annak érdekében, hogy megvédd a vesék egészségét, fogyassz egészséges élelmiszereket, amik antioxidánsokban gazdagok.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial