Szépség / Tippek

Mit jelentenek a krémeken a BB, CC, DD és PP feliratok? Most már nagyon sajnálom, hogy nem tudtam ezt korábban!

A BB krémek nem túl rég óta vannak a piacon, de már most rengeteg nő kedvencévé vált. Eredetileg német bőrgyógyászok fejlesztették ki, hogy a bőr begyógyulhasson, helyrejöhessen az erős kozmetikai kezelések után, viszont egy koreai gyártó volt, amelyik tökéletesítette és a széles rétegek számára elérhetővé tette.

dhgdhdfhdan1

Ezek a krémek nem csak maszkok elkészítésére alkalmasak, de egyben bőrápoló hatásúak is. Azonban a fejlődés nem állt meg, sorra jelennek meg az újabbnál újabb krémek, létezik már CC, DD, PP, sőt már EE krém is. A Bidista.com szerkesztőségünktől most te is megtudhatod, hogy miben különböznek ezek a krémek egymástól és milyen arcbőrre való alkalmazásuk.

BB arckrém

1. BB krém

A BB krém BB betűje az angol „beauty balm” vagy „blemish balm”, azaz magyarul a szépségápoló balzsam vagy maszknak való balzsam rövidítése. Ez egy olyan krém, ami minden évszakban használható. Nem kevésbé hidratálja az arcbőrt, mint egy hagyományos hidratálókrém, éppen ezért a bőrünknek sokkal kellemesebb, mint a különböző folyadékoké.

A BB krém ráadásul megbirkózik a kiütésekkel, szárítja a gyulladásokat, az arc tónusát egyenletesebbé teszi, és csökkenti a pigmentációt. Kiváló a smink alá, elfedi a bőr hibáit, továbbá véd az erős napsugárzástól. Mindezen hatalmas előnyök ellenére a többi arcápolási termék elhagyását nem ajánljuk.

Habár frissíti az arcbőrt, csökkenti az irritációt, az arcápolókat nem helyettesíti. A BB krémet minden bőrtípus esetén használhatjuk.

fgsdgsdgsban1b

2. CC krém

A BB krémek után jelentek meg a CC krémek, azaz a „сolor сontrol” (színkontroll) krémek. Feladatuk sokkal szűkebb a BB krémekénél: színkorrekció. Ezek az első olyan krémek, melyeket speciálisan azzal a céllal fejlesztettek ki, hogy az arcbőr sárgaságával, illetve a bőrpirossággal vegyék fel a küzdelmet. Ezért aztán a CC krémek belső szerkezetükben messze eltérnek a BB kémektől;a CC krémek sokkal könnyedebbek, és általában, sokkal egyszerűbb ezáltal használatuk is.

Ezek a krémek fénydiszperziós részecskéket tartalmaznak, amik segítségével a bőr szinte kivilágosodik, jobban megvilágítva annak frissességét, egyenletességét. A CC krémek könnyű, szinte súlytalan készítmények, ezenkívül SPF szűrő és antioxidánsok vannak benne, amik azonban nem teszik nehézzé az adott terméket. A CC krémeket nem használhatják azok, akiknek zsíros az arcbőre, illetve azok sem , akiknek az arcbőre valamilyen problémától szenved.

gdgdgsdfsban2

3. DD krém

A következő krém neve az ABC következő betűje, azaz a „D”, ez a krém a DD nevet kapta, viszont ennek oka az, hogy ez az ugyancsak angol „daily defense” vagy a „dynamic do-all” rövidítése. Ezek annyit tesznek: mindennapos védelem, illetve dinamikus ezermester.

Ennek megfelelően a DD krém nagyszerűen védi arcbőrünket a nap káros sugaraitól csakúgy, mint a szabad gyököktől. Nagyszerű választás a nagyvárosi környezetben élőknek. Használatát azonban nem szabad túlzásba vinni, mert ez esetben eltömítheti a bőr pórusait. A DD krémet elsősorban azok számára ajánlott használni, akiknek a bőre gyorsan öregszik.

ggdfgsdan3

4. PP krém

PP, azaz „pink рerfect”, magyarul rózsaszínű tökéletesség. Ez gyakorlatilag egy sminkalapozó. A PP krém szilikon részecskéi eltűntetik a bőr egyenetlenségeit, javítják és kisimítják felszínét, eltűntetik a ráncokat, hegeket és összehúzzák a bőr pórusait. A bőr simává és egyenletessé válik. Ha a tubusban megpillantod ezt az élénk rózsaszín krémet, ne ijedj meg!

Az arcbőrre való felvitel után áttetszővé válik és így láthatatlan lesz. A PP krém használata előtt ne feledkezz meg az arcbőröd megfelelő megtisztításáról és hidratálásáról! Alkalmazása után bármelyik további szer felvihető. Bár minden bőrtípusra használható a PP krém, önállóan nincs értelme használni.

rtgftgdssfban4

5. EE krém

Az EE, azaz „extra еxfoliation” (extra hámlás) krémek segítségével sokkal gyorsabban szabadulhatsz meg az elhalt bőrsejtektől, ezenkívül megújítja a bőrt, véd a nap sugárzása ellen, hidratálja az arcbőrt, továbbá ragyogóvá és világos árnyalatúvá teszi. Egyesek együtt használják az UV elleni és a pattanások elleni krémekkel. Az EE krémet nem szabad túl gyakran használni, és akkor sem ajánlott használata, ha valakinek túl érzékeny vagy vékony az arcbőre.

Azok számára nagy megkönnyebbülés, akiknek az arca tele van kis fekete pöttyökkel, illetve matt, fénytelen az arcbőrük. Egyes EE krémek a napozók nagy segítői, hiszen a pigment foltokat képes egy kissé világosabbá varázsolni.

rzhdfhgdfh1

Ezek lennének hát a különböző arcápoló krémek. Óriási plusz a használatukkor, hogy nehéz hibázni a bőr tónusát illetően, hiszen ezek a szerek kis mértékben képesek a bőr színéhez igazodni.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: bidista.com
Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial