Blogolunk / Egészség

Miért érdemes rendszeresen mazsolalevet inni

Az emberi test egyik legfontosabb szerve a máj. Számos olyan funkciót lát el, amelyek életfunkcióink biztosításáért felelősek. Ez a szerv részt vesz az emésztési folyamatokban, a vérkeringésben és a szervezetben lévő összes anyag anyagcseréjében. Ezért kell vigyázni a májra, védeni a károsodástól és méregteleníteni.

Számos olyan gyógymód létezik, beleértve a gyógyszereket is, amelyek a máj tisztítására szolgálnak. A legtöbb ilyen gyógymód azonban mellékhatásokat idézhet elő. Ma azt szeretnénk elmondani, hogyan tisztíthatjuk meg a májat a méreganyagoktól természetes termékek, nevezetesen víz és mazsola segítségével.

Mire jó a mazsola?

Egy kis marék mazsola reggelente megtisztítja a szervezetet a rossz koleszterintől, és jótékony hatással van a szív egészségére. Ezek az aszalt gyümölcsök magas vitamin- és ásványianyag-tartalommal rendelkeznek. A mazsola az antioxidánsok egyik leggazdagabb forrása is.

Még előnyösebb a mazsolafőzet fogyasztása. A mazsola főzet sokkal kevesebb cukrot tartalmaz, mint az aszalt gyümölcs a szokásos formában. Ha mindössze 4 napig mazsolafőzetet fogyaszt, jelentős javulást fog tapasztalni az emésztőrendszerében, és óriási energialöketet fog érezni.

Ez a gyógymód nélkülözhetetlen a gyomorban jelentkező nehézségi érzés és a fájdalmas emésztés elleni küzdelemben. Serkenti a gyomornedvek kiválasztását, így az ételek jobban emésztődnek, és a szervezet több tápanyagot vesz fel.

Az ilyen főzet serkentő hatással van a vér tisztításában részt vevő biokémiai folyamatokra, és erősíti az immunrendszert is. A mazsola és főzetének fogyasztása jó megelőzésre szolgál a különböző szív- és érrendszeri és májbetegségek ellen.

Hogyan készítsünk mazsolalevet

Hozzávalók:

  • 400 ml víz
  • 150 g mazsola

Elkészítés:

Öblítse le jól az aszalt gyümölcsöket.
Töltsön meg egy lábast tiszta vízzel, és forralja fel.

Amint a víz felforrt, adja hozzá a megmosott mazsolát, és alacsony lángon főzze 20 percig.
Ezután hagyja a levet egy éjszakán át ázni. Reggel szűrje le a főzetet, és felhasználás előtt kissé melegítse újra.

A mazsola vásárlásakor figyeljen a színére és az állagára. A bogyók ne legyenek túl puhák vagy kemények. Kerülje a fényes szárított gyümölcsöket, és válasszon sötétebb színű mazsolát.

A meleg főzetet reggel éhgyomorra, étkezés előtt 30 perccel igya meg 4 napon keresztül. A tisztítókúrát havonta egyszer lehet elvégezni. Kellemes bónusz lesz a bőrproblémák megszűnése és az arc puffadtságának megszűnése.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszését és nem felejti el, hogy megossza a barátaival és családtagjaival is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial